Састали се градоначелник Врања и државни секретар Гајовић

Градоначелник Врања Слободан Миленковић и градска већница Зорица Јовић приредили су пријем за Александра Гајовића, државног секретара у Министарству културе и информисања. На састанку је било речи о реализованим пројектима у области културе и информисања у претходном периоду, али и плановима за наредни. Државни секретар у Министарству културе и информисања, Александар Гајовић посетио је Врање. На састанку са градоначелником Врања и градском већницом за културу разговарано је о свим важним питањима везаним за функционисање културе и информисања у Врању. Постигнут је договор да локална самоуправа настави да аплицира код Министарства да би култура овога града заслужено била и на још већем нивоу. Поменут је и проблем биоскопске сале, а Гајовић је истакао да верује да ће Министарство моћи да помогне.

„Верујем да тај проблем може да се превазиђе и да Министарство културе и информисања може да учествује у формирању биоскопске сале, с обзиром да је ту и пројектор и све остало, тако да мислим да ће и тај један елемент допринети да Врање буде заслужено на културној мапи Републике Србије. Са друге стране, указао сам на неке врлине града Врања, на којима мора да се инсистира, то треба искористити нарочито у оном туристичком потенцијалу који је везан за овај крај, ту пре свега мислим на Врањску Бању која је атракција за себе и која мора да се афирмише на један ниво који заслужује”, каже Александар Гајовић, државни секретар у Министарству културе и информисања.

На састанку је било речи и о информисању и дошло се до заједничког закључка да грађани Врања и целог округа морају бити благовремено и истинито информисани, јер је то јавни интерес свих грађана Републике Србије.

„Ту смо наравно разговарали и о финансирању медијских садржаја. Врање се до сада апсолутно држало Закона о информисању и медијима и подзаконског акта, Правилника о медијском финансирању и мислим да ту нема никаквих проблема, само наравно треба наставити тако и моја молба је била господину Миленковићу ако та средства могу бити бар за нијансу већа него што су била прошле године, јер никада доста пара за културу и информисање”, каже Александар Гајовић, државни секретар у Министарству културе и информисања.

Након састанка државни секретар обишао је обновљену зграду позоришта, Радио телевизију Врање, Врањску плус и Радио телевизију Бујановац.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 05 новембар 2019 14:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дому здравља отворене две ординације за онколошке пацијенте - Радио Телевизија Врање https://t.co/ElYfSHAXtb via… https://t.co/uDINDsD5rJ
Са цвећем у бољу и сигурнију будућност - Радио Телевизија Врање https://t.co/97UiURWP4H via @tripplesworld https://t.co/HOvPDGcnl8
Данас је Трнова Петка - Радио Телевизија Врање https://t.co/PZJ1Q3tb0n via @tripplesworld https://t.co/Gk88no8qBY
Follow RTV Vranje on Twitter