Одштампајте ову страницу

Булатовић: Ускоро долази инвеститор у Врање. Продаја ''Хотела Врање'' очекује се наредног месеца

Проблем незапослености  један је од најизраженијих  проблема са којима се суочавају грађани у читавој земљи, самим тим и у Врању. О томе али и о доласку новог инвеститора у наш град , о томе када ће ''Хотел'' бити продат, када ће бити завршен стадион, о раду Градског одбора Српске напредне странке и о осталим  актуелним дешавањима у граду  разговарали смо са народним послаником и председником Градског одбора Српске напредне странке  Славишом Булатовићем.  Емисија ''Интервју'' биће емитована на програму Радио телевизије Врање вечерас у 20 сати.

Проблем незапослености се не може решити преко ноћи, каже народни посланик и председник Градског одбора Српске напредне странке Славиша  Булатовић. Довођење инвеститора у град је један од начина да се то постигне.

''Ова власт даје све од себе да проблем незапослености сведе на минимум. На митингу који је био одржан приликом отварања Хируршког блока  председник Александар Вучић је најавио долазак једног инвеститора. Не постоји разлог да му не верујемо с обзиром  на то шта је све од 2014. године урадио за Врање и југ Србије. Недавно смо колега из Бујановца и ја имали разговор са људима који су купили ''Живинопродукт''. Планирају да упосле од 80 до 100 људи. Организовали смо им састанак у Министарству привреде и очекујемо да производња крене ускоро'', додаје Булатовић.

Булатовић је рекао да се маја очекује продаја ''Хотела Врање ''што ће омогућити отварање нових радних места.

''То је процес којим смо се озбиљно бавили претходних неколико година од када је Угоститељско предузеће уведено у стечај. Сведоци смо како се стечајни процеси одвијају. Ми смо успели да  у рекордном року  све припремимо за продају. Продаја хотела ће бити од великог значаја јер ће то бити прилика да се запосле људи''.

Што се тиче окончања процеса уласка  социјалиста у власт, договор је у највећој мери испуњен.

''У наредном периоду требало би да се све приведе крају. Господин Зоран Антић и ја смо редовно у контакту  и што се тиче тога не постоје никакви проблеми, верујем да ће  сарадња између нас и социјалиста  трајати и у будућем периоду и да ће ићи узлазном путањом''.

Булатовић је рекао да се радови на обнови зграде Позоришта одвијају предвиђеном динамиком и требало би да буду завршени до краја године.

Што се тиче Врањске Бање, тежња је да се уради још доста тога како би она била препознатљивија на туристичкој мапи Србије. На негативне коментаре неистомишљеника одговарамо новим инвестицијама и радом, каже Булатовић и додаје да су у фокусу интересовања владајуће странке одувек били и биће грађани.

Оцените овај чланак
(2 Гласова)

Сродни чланци