Посланици расправљају о сету правосудних закона

Пред народним посланицима Скупштине Србије наредних дана би требало да се нађе и предлог Законика о кривичном поступку.

 

 

Новине у овом законику допринеће ефикаснијој борби против корупције и криминала, истиче саговорник у Дневнику РТВ народни посланик Демократске странке и адвокат Горан Стефановић. Најважније новине у преложеном Законику о кривичном поступку су увођење тужилачке истраге и страначког поступка утемељеног на начелу равноправности, који се води пред судом. Нова решења из овог законика могу знатно да утичу на степен и брзину откривања извршених кривичних дела и њихових учинилаца.

Предлог овог законика требало би да обезбеди и већу заштиту људских права и слобода, гарантованих Уставом Србије смарта Стефановић.

Доношењем Законика о кривичном поступку, у који ће бити уграђена најмодернија решења садржана у законима европских земаља, представља и једну од обавеза Србије у процесу стицања чланства у Европској унији.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 15 септембар 2011 14:50

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Градско веће - Радио Телевизија Врање https://t.co/cgpZ2jgcQB via @tripplesworld
Асфалтира се и улица Будисава Шошкића из комуналног програма за ову годину - Радио Телевизија Врање… https://t.co/vw8MYBmeot
Директорка ЗЦ: Добили смо 15 специјализација, да људи остану - Радио Телевизија Врање https://t.co/s8uOik0Yq0 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter