Одштампајте ову страницу

Експресни одговор СПС-а на саопштење СНС-а у Врању

By РТВ децембар 31, 2016 0

Поводом "крајње политички неодговорног и крајње неозбиљног саопштења врањског СНС", Градски одбор СПС Врање је нашој редакцији послао своје саопштење у коме се каже:


 

 

 

"Господо из СНС, јер ви другови никада не можете бити, то је част и привилегија посебних и изузетних људи, морате знати, да је Вашој политичкој демагогији и јефтином паланачком медиокретизму полако дошао крај, а Вашим лажима нећете више моћи да испирате мозак Врањанцима. Итекако је тачно да је огроман број запослених у јавном сектору малтретиран, шиканиран, политички уцењиван и остао без посла управо захваљујући Вама. Такође, то да ли смо Ми,  пред изборе, неразумно и недомаћински, натрпали локалну самоуправу новим радницима и тиме наводно угрозили функционисање самог Града, је још једна ноторна глупост из Ваше масовно - психолошке кухиње, јер извештаји управног инспектората  Министарсвта за државну управу и локалну самоуправу из тог периода казују да смо урадили све у законским оквирима. Шта ће рећи извештај управног инспектората Министарства о Вашем запошљавању и оптерећивању Града неквалификованим и сумњивим кадровима, а и друге надлежне институције, видећемо.

А што се тиче финансијске дубиозе и њених последица, после наше владавине, иза нас стоје вишедеценијски резултати рада који су Вама трн у оку и Вама ће бити увек недостижни. Дубиоза сте сами Ви по себи, јер после Ваше владавине, познавајући Вас, Врањанцима ни пакао неће тешко пасти.  О наводним „политичким прогонима, реваншизму и  чисткама“, који су како кажете патент СПС, најбоље се види по Вама, који сте сви а и чланови Ваших породица, запошљени у време апсолутне владавине СПС-а и од стране СПС-а, тако да данас не бисте били ту где јесте,  да је било икаквог реваншизма са наше стране.

О нашој коректности,  Вам могу рећи,  радници запошљени из других политичких странака, а наши некадашњи коалициони партнери, да нико од припадника ДСС, СРС, ПСС, УРС-а, НС,  ДС па и СНС, није остао без посла, а ни према коме од њих „нисмо мерили мишиће“ да би тиме лечили политичке комплексе и фрустрације, а што Ви данас радите.

Примера ради, Душан Аритоновић, садашњи начелник Градске управе, није добио отказ, као што Ви кажете, већ је разрешен дужности Градског јавног правобраниоца, што је изборно место, а иначе запошљен је у Народном Универзитету од стране Мирољуба Стојчића, тадашњег председника општине, као близак СПС, а онда отишао у ДС, па у СНС да би видно напредовао, као и већина Ваших кадрова. Ваши чланови су распоређени на изузетно добра и солидно плаћена радна места, у складу са стручним спремама, а о томе колико су и шта радили и колико су знали да раде,  а при том имали одличне услове за рад, најбоље знају запослени у Градској Управи и њихове колеге у предузећима и установама.

Према томе, немојте нама импутирати принцип замене теза и политички цинизам, јер је управо то одлика Вас, вишеструких политичких конвертита без икакве идеологије, става и мишљења, којима је једино важан ситно сопственички интерес.

И на крају,  да Вас информишемо, пошто и то не знате, Ми смо на власти провели пуне 72 године, односно 46 година у једној временској политичкој епохи и 26 година  у другој вишестраначкој епохи, а на власт  ћемо се вратити много брже него што Ви мислите, јер на наших 72 године, ваших 7 месеци и 20 дана колико ћете провести на власти, нама дође као лакши одмор и рекреација. Ми  Вама, такође, желимо све најбоље у 2017. години, да се што мање бринете за нас и колико нас је остало, јер и то што је остало, а није мало, вреди више него сви Ви заједно, и биће сасвим довољно, да Вас пошаље на сметлиште политичке историје овог Града за век и вјеков, а на општу благодет Врањанаца, који једва чекају да Вам виде леђа.

Господо из СНС, желимо Вам добру 2017. годину,  са поруком чувеног Валтазара Богишића „Што се грбо роди,  време не исправи“; даће Бог,  да Вас Врањанци у миру преживе у 2017. години" - стоји у саопштењу Градског одбора СПС у Врању.

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)