8. седница Скупштине у току

Последња седница Скупштине града у овој години без  претпразничног расположења. 

Започела је одавањем поште настрадалим члановима војног хора руских оружаних снага „Ансамбла Александров“, који су страдали у паду руског војног авиона.

 И онако обиман дневни ред, допуњен је са још осам тачака које се односе на претрес Програма пословања и финансијског плана пословања „Управе Бање“, „Дирекције за развој и изградњу града“ и „Скијалишта Бесна Кобила“.

Разматраће се  и стање сточарске и ратарске производње, ценовник новооснованог предузећа „Паркин сервис“ а одборници ће одлучивати и о преузимању дуга Дирекције и Управе Бање.

На данашњој седници биће разрешен али и именован нови вд директор Јавне установе „Апотека Врање“. 

Седница је почела у 9 сати а пренос можете пратити на каналу РТВ Врање.

******

Након дуже дискусије о могућности повећања цене, упошљавања нових радника али и инвестицијама које се тичу нормализације водоснабдевања у улицама друге висинске зоне и изградње црпне станице, усвојен је Програм пословања и финансијски план пословања за 2017 ЈП „Водовод“.

********** 

Усвојен је Програм пословања и финансијски план пословања ЈП „Комрад“. Извештај је поднела Нела Цветковић која је одговарајући на питања одборника рекла да Комрад у следећој години не планира повећање цене услуга али планира повећање броја корисника. У плану је и проширење депоније „Метерис“ у шта ће бити уложено око 10 милиона, казала је Цветковић.

******

Усвојен је Програм пословања и финансијски план пословања ЈП „Нови дом“

Ово предузеће планира да у 2017. години оствари добит од нешто више од два милиона динара, казао је директор овог предузећа Игњатовић.

Он је изложио амбициозни план пословања за наредну годину и нагласио да све планиране инвестиције биће финансиране из сопствених средстава а делом и из кредита. Не планирају се субвенције од града. Постављено је питање регулисања грејања Саборног Храма  што је договорила предходна власт.

„Град је плаћао грејање за Саборни Храм али не и за црквену општину и епархијски двор“, казао је Зоран Антић  (СПС).

Градоначелник др Слободан Миленковић одговорио је да због дугова насталих по том основу, предходни директор је поднео тужбу Епархији врањској, али да ће поступак брзо бити решен и да ће град преузети обавезу плаћања грејања за Храм.

******************* 

Уз сугестију да прошире подручје деловања и у другим општинама округа, усвојен је извештај о Плану и програму пословања и финансијски план Завода за урбанизам.

**************  

Већином гласова усвојене су и измене и допуне Програма пословања „Управе Бање“. Одборници СПС-а нису гласали за извештај који је поднео директор овог предузећа Ивица Миленковић са образложењем да нема ни једног капиталног пројекта за 2017. годину.

*****

Усвојен је Програм пословања и финансијски план пословања новооснованог предузећа „Паркинг сервис“. Дирекотор Маријан  Станковић, навео је у извештају да ово предузеће  планира да у 2017 години оствари добит од 8 и по милиона динара.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 29 децембар 2016 14:43

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter