Социјалисти упозоравају на сложеност политичке и привредне ситуације у округу

Социјалисти Пчињског округа су на последњој седници Окружног одбора, критички закључили да ситуација у округу политички и привредно никада није била сложенија. Постоје одређени проблеми у функционисању појединих јединица локалне самоуправе, тешка економска и привредна ситуација додатно оптерећује решавање горућих проблема грађана, као и њихов животни стандард.

Разматрајући одлуке и закључке  Извршног одбора  Главног одбора СПС-а, који се односе на припрему партијске мреже у фази предизборних активности, руководство Окружног одбора закључило је да би требало уложити у наредном периоду још веће напоре, енергију, труд и рад, како би се чланство мобилисало, подигла дисциплина и одговорност партијских активиста. То би требало да доведе до свеобухватнијег контакта са грађанима и бирачима и непосреднијег представљања резултата рада највиших органа партије, односно најодговорнијих појединаца из СПС у Влади Републике Србије, на челу са првим потпредседником Владе, замеником председника владе и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем, стоји у саопштењу које је достављено нашој редакцији.

Социјалисти Пчињског округа посебно су упозорили на безбедносно политичку ситуацију у Босилеградском крају, као и општинама Бујановац и Прешево, у којима деловање појединих политичких чинилаца озбиљно угрожава државни интерес Републике Србије и нарушава правни поредак земље. Нашем региону коме је преко потребан мир, просперитет и привредни развој прети дестабилизација. На тај начин опет се потенцијални инвеститори двоуме око улагања капитала у наш крај.

Окружни одбор СПС-а захтева од надлежних државних органа, а пре свега Министартсва за инфраструктуру, енергичније и брже приступање процесу реализације изградње Коридора 10, односно аутопута Е 75 кроз Пчињски округ.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter