Градски одбор Јединствене Србије у Врању обележава важан јубилеј, 10 година од свог оснивања. Тим поводом огласили су се саопштењем за јавност у коме су изнели нека од својих постигнућа за време партиципирања у локалној власти.         

''Током овог периода  израсли смо у једну озбиљну и стабилну политичку странку, која је поуздан коалициони партнер у власти од 2012. године. У два изборна циклуса ГрО ЈС Врање самостално је излазио на локалне изборе и постигао изузетан успех, освојивши близу 10% гласова. Захваљујући томе сада смо у локалном парламенту заступљени са 6 одборничких мандата. Циљ Јединствене Србије је борба за бољи живот сваког грађанина и увек ћемо подржавати предлоге који су добри за Град и грађане без обзира да ли смо део власти или смо опозиција,'' стоји у саопштењу Градског одбора ЈС у Врању.

Како даље наводе, Градски одбор Јединствене Србије у Врању има много разлога да буде задовољан бројем нових чланова странке, и бољом и квалитетнијом организацијом рада унутар странке, као и формираном целокупном инфраструктуром странке .

''Имамо најјачи и најбројнији Актив жена у Граду. Оне су наша највећа подршка и снага, заједно са Подмладком Јединствене Србије, који су одавно поставили високе стандарде другим странкама у граду,'' стоји у саопштењу.

Захваљујући Градском одбору ЈС Врање Јагодину је посетило око 3 хиљада Врањанаца и упознало се са радом локалне самоуправе, око 500 Врањанаца је бесплатно летовало у Грчкој као гости председника странке Драгана Марковића.

''Ако се осврнемо на учешће у власти  ГрО ЈС Врање, морамо истаћи да су идеје које у области социјалне политике спроводи Драган Марковић Палма у Јагодини,  једним делом пресликане и на локалну самоуправу у Врању. Ђаци прваци добијају једнократну помоћ у износу од 5.000, обезбеђен је бесплатни превоз за пензионере, труднице и породиље, а свака новорођена беба добија помоћ од Града у износу од 100 евра у динарској противвредности,'' даље се наводи.

Из Градског одбора Јединствене Србије истакли су да ће се и убудуће залагати за отварање нових радних места, довођење инвеститора, омогућавање олакшица пољопривредницима, мајкама са троје и више деце и адекватну заштиту жртава породичног насиља и родитеља деце са инвалидитетом.

У одбрану новинара локалног портала стала је Странка слободе и правде у Врању. Међутим то саопштење изазвало је реакцију Савета за информисање врањског одбора Српске напредне странке.

У саопштењу за јавност Странка слободе и правде каже да је „напад на новинара јединог слободног медија у Врању, Славомира Kостића, још један доказ да истина највише боли.

У саопштењу они тврде да, „пола града већ зна да је делегација СНС-оваца из Врања била код Вучића, са папирима против локалног руководства, и да је он наложио председнику Извршног одбора Дарку Глишићу да већ развлашћеног Булатовића још више развласти уводећи повереништво у  Градски одбор ове странке у Врању“.

Напредњаци одговарају да ово „није ни једини, а ни последњи пут да се се ССП бави подржавањем лажова.

Спрега плаћеничког портала, њених фабрикатора афера и лажи и странке настале рекетирањем некадашњег ДС-а је осмишљена  у циљу бављења Српском напредном странком и њеним истакнутим члановима. Како се и не би бавили најјачом странком у региону, када немају сопствену –  констатује се у саопштењу Српске напредне странке.

Kао што полако развлашћују и бившег председника Трговишта, тако ће и Булатовић само годину дана, до ванредних парламентарних избора бити посланик. Након тога неће моћи бити ни прелетач. Славомир Kостић је написао истину, а истину и оне који пишу истину морамо сви да подржимо, јер ово је почетак растакања зла – каже се у саопштењу Странке слободе и правде, а преноси портал Инфо врањске.

У ССП-у оцењују да би Србија опстала „људи као Вучић, Вулин, Брнабић, Небојша Стефановић, Весић, Марко Ђурић и слични морају да оду, они не могу да воде ни себе а камо ли Србију. А да би Врање опстало људи попут Булатовића, Сентића, Ђоше, Горана Петровића, Шонета Милојевића и других морају да следе ове горе. Данас је велико задовољство и част бити на страни истине заједно са новинарима портала Инфо Врањске – закључује се у саопштењу ССП-а Врање.

Савет за информисање Градског одбора Српске напредне странке у свом саопштењу за јавности каже да страначки активизам базиран на одбрани измишљотина полуписменог назови новинара је оно што добијете површном анализом деловања ССП-а  у Врању.

Разлог? Има их више, али је дефинитивно један од најупечатљивијих постојање странке искључиво на билборду који је некада доносио  незаконите приходе њеном оснивачу тајкуну Ђиласу, а данас служи само као подсетник на доба пљачке и оправдање учешћа у политичком животу, ако се уопште тако што може дефинисати као политички живот.

Видимо да се и у фудбал разумете, а мислили смо да само не знате да водите државу.

Јасно је, смета вам све оно што је симбол отпора некадашњем маниру бивше власти која је плаћајући месечни рекет изговору за градски информативни портал, држала јавно мњење у магли необавештености и привидних успеха.

Да будемо искрени до краја, прија нам ваша критика и добро је да нас такви критикују.

Таквим опхођењем према свему добром у овом граду, само потврђујете да данас постигнуто нисте умели ни да замислите, још мање остварите.

И немојте о истини, није ред да реметите традицију лажи на којој темељите сопствено постојање – стоји у саопштењу ГрО СНС Врање, Савета за информисање.

 

У кратком року, за свега месец и неколико дана у Врању је одржана трећа седница локалног парламента у новом сазиву.

Кадровске измене и уствајање планских документа обележили су трећу седницу, на којој је уз додуне, било 18 тачака дневног реда.

На самом почетку  јавним гласањем изабрана је Јелена Станковић, дипломирана правница за секретара Скупштине града, након што је досадашњи секретар Марко Тричковић, поднео оставку из личних разлога. Новоизабрани секретар је одмах и почео са радом.

Одлуку о приступању изради Плана развоја града од 2021. до 2030. године, што је законска обавеза,образложио је Душан Аритоновић, начелник Градске управе, а рок је 1. јануар 2021. године.

"План развоја града је дугорочни документ развојног планирања, који садржи преглед и анализу постојећег стања. Визију, односно, жељено стање и приоритетне циљеве и мере.  Он мора бити усклађен са свим планским документима", каже Аритоновић.

С обзиром да је кратак рок за израду овог документа, а то је почетак наредне године, одборници су усвојили ову одлуку.

Донели су и низ одлука везаних за планска документа, између осталих о  изменама и допунама Генералног урбанистичког плана, о изради друге измене и допуне Плана генералне регулациjе Врањске Бање и о измени и допуни Одлуке о изради Плана генералне регулациjе зоне 1 у Врању.

За вршиоца дужности директора Управе Бање изабран је  Милош Џикић, дипломирани менаџер, а за заменицу градског правобраниоца изабрана је Милица Величковић, дипломирана правница.

Након истека другог мандата локалном омбудсману, за новог је изабран Марко Тричковић, досадашњи секретар Скупштине.

Усвојена је и одлука о покретању поступка прибављања непокретности у својини града непосредном погодбом, донета су  решења о отуђењу градских грађевинских парцела, аутобуским стајалиштима и подржан програм подршке пољопривредне политике и руралног развоја.

Изабрани су и нови чланови одбора у средњим школама.  

 

Последњи пут измењено уторак, 22 септембар 2020 14:41

Врањски парламент у новом сазиву, сутра ће се састати по трећи пут у врло кратком року, јер је конститутивна седница била тек пре нешто више од месец дана. Најважнија одлука која ће бити пред одборницима је План развоја града од 2021. до 2030. године, односно шта се планира и како би Врање требало да изгледа за 10 година. На дневном реду биће и нека кадровска решења.

По речима председника Скупштине града Дејана Тричковића много посла се у међувремену накупило.

"Имамо пандемију, па затим изборе и доста посла се накупило у том периоду. Заказали смо за сутра трећу седницу Скупштине града Врања са озбиљним тачкама, које ће директно утицати на живот и развој града. Неке бих истакао како би наши суграђани знали и пратили директан телевизијски пренос и детаљније чули о чему ће одборници расправљати. Оно што је важно је Програм развоја града Врања од 2021. до 2030. године", каже председник Скупштине Дејан Тричковић.

Одборници ће одлучивати и о  изменама и допунама Генералног урбанистичког плана, о изради друге измене и допуне Плана генералне регулациjе Врањске Бање и донети одлуку о измени и допуни Одлуке о изради Плана генералне регулациjе зоне 1 у Врању. На дневном реду су и измене у одборима средњих школа, продаја градских грађевинских парцела и неке кадровске промене.

"Биће изабран заменик градског правобраниоца, биће изабран заштитник грађана, директор Управе Бање је поднео оставку, на његово  место биће изабран вршилац дужности, биће измена и код секретара Скупштине. Позивам грађане да прате трећу седницу седници Скупштине", додаје Тричковић.

Заиста је циљ да грађани буду на време информисани, јер када се неки документ донесе, после је много теже мењати га и дуже траје, истиче председник Скупштине.

"Много томе доприноси директан пренос Скупштине, Наши суграђани могу да прате ток седнице. И не само када су планска домунента у питању него и друге одлуке где они могу да учествују, а ту су и Савети Месних заједница од којих много тога може да потекне и да се уврсти у одлуке и планове", закључује он.

Као и до сада екипе наше куће ће и сутра бити у великој сали Скупштине града Врања и у директном преносу од 9 сати, пратити рад одборника.

 

 

Последњи пут измењено понедељак, 21 септембар 2020 18:22

Савет за информисање Градског одбора Српске напредне странке у Врању послао је саопштење за јавност које преносимо у целости:

Оно што Предраг Кораксић Коракс, самозвани карикатуриста, препознаје у  свом раду као стваралаштво, нормалном човеку је очигледна гомила објављених накарадних карикатура, за које и  сам творац каже да могу да разумеју  „примитивни и неписмени”, а притом испушта да уметне „само”, јер су  управо то - одраз психичког стања моралне наказе у служби плаћеничког таблоида , а зарад забаве очигледног талога друштва.

Разумљиво је да огромна већина напредног друштва никада није ни чула за овог изрода друштвене анимиране интеракције, а разлог је више него очигледан, презентовани садржај једног психопате је предмет психијатријских студија, а не нормалног друштва.

Градски одбор Српске напредне странке у Врању не може остати нем пред овом безљудскошћу којом се смишљено и без трунке срама напада сваки корак напред коју учини у име Србије њен председник Александар Вучић.

Осуђујемо ову друштвену изопаченост и апелујемо на све да јавно осуде овакве изливе мржње према свему што ради државни врх легитимно изабран у изборној победи незапамћеној у српској историји.

*

Нешто раније, у листу Данас објављена је нова карикатура Предрага Кораксића Коракса на којој је насликан председник Србије Александар Вучић како сламчицом пије крв из главе младића којег за то време батинају. Ова карикатура изазвала је и бројне коментаре на друштвеним мрежама.

Страна 1 од 202

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter