Први основни суд у Београду донео је пресуду којом је обавезао потпредседника Народне странке Мирослава Алексића да Андреју Вучићу, брату председника Србије, плати одштету од 300.000 динара, потврдио је Тањугу Вучићев пуномоћник, адвокат Владимир Ђукановић..

Алексић је Андрији Вучићу неистинитим наводима у вези случаја "Јовањица" повредио част и углед, наглашава  Ђукановић.  

"Ова пресуда донета у корист Андреја Вучића је доказ да се на лажима не може градити политичка каријера", наглашава Ђукановић и поручује Алексићу да се замисли о ономе што је чинио и говорио, као и да за досуђени износ одштете може да се обрати "онима који су га научили и натерали да прича такве лажи".

Андреј Вучић тужио је Алексића због повреде части и угледа, зато што је Алексић више пута у јавности говорио да има сазнања да је власник "Јовањице" Предраг Колувија пре хапшења телефоном позвао председниковог брата, а што су у међувремену оспорила вештачења телефона.

Незадовољне стране имају право жалбе, ово је првостепена парнична пресуда.

Извор: Тањуг

Последњи пут измењено понедељак, 15 фебруар 2021 19:27

Амбасадор САД-а у Приштини Филип Коснет обишао је бирачки центар у ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници  и позвао грађане да слободно изађу на своја биралишта и искористе своје бирачко право, без страха јер су испоштоване све препоручене епидемиолошке мере. Он је том приликом пренео три поруке које се односе фер и слободне изборе.

“Прво, морам да кажем да је важно да сви гласају, не брините за временске прилике и ако сте се забринули због короне само носите маске и поштујте превентивне мере, али гласајте избори су важни за све грађане Косова. Друго, САД не преферирају ниједног кандидата или исход, неки ће вам то сигурно рећи али нису у праву. Наша жеља је да избори буду слободни и фер за све грађане Косова и као треће, ако грађани имају информацију о нерегуларностима на изборима, неким криминалним активностима, да неко трпи притиске у изборном процесу или било какве информације, да оду до тужиоца, до изборних власти или ако не желе да иду до њих, ако се не осећају безбедно онда да оду до новинара који ће бити у стању да испричају било чију причу али је важно да грађани ураде све што могу да би ови избори били слободни, сигурни и фер.  Међународни партнери Косова имају своју улогу, а то је да обезбеде да ово буду фер избори. Имамо своје стручњаке који раде са полицијом и са тужилаштвом, а не да само пасивно посмтрамо изборе оно што још можемо је да подржимо све грађане Косова јер су избори ваша будућност, значи изађите и гласајте”, поручио је Коснет.

Избор: РТВ Грачаница

Из Mесног одбора Српске напредне странке у Врањској Бањи стигло је Саопштење за јавност које у наставку преносимо у целости:

''Вук Јеремић, ничим изазван, са комплетним руководством и чланством своје странке обишао је Врањску Бању, са очигледним циљем да покуша да нађе цензус који је негде попушио као томпус "кохиба бехике 56" од 1.400 евра.

Када издате све што сте могли за време док сте били власт и када схватите да вас народ неће, једино што вам остаје јесте да идете по Србији и рушите све оно што председник Вучић ради и гради. И пошто сте крали док сте били власт, вероватно мислите да свака власт краде.

Као што видите политика Српске напредне странке и нашег председника Александра Вучића се озбиљно бави проблемима које ваша власт не само да није хтела да решава, него их је направила још већим. За поређење нисте могли доћи на боље место од Врањске Бање. Захваљујући природним ресурсима, али и великом ангажовању људи који данас руководе овом градском општином и подршци коју има код надлежних министарства, Владе Србије и председника Вучића, Врањска Бања је постала тражено место за улагања у пројекте који се односе на туризам, здравство, енергетику, пољопривреду. О томе говори и долазак инвеститора и брза реализација започетих и нових пројеката. Пре тога је деценијама уништавана, препуштена сама себи, а по богатству je међу првима у свету.

Али, да не буде забуне, ми се одавно не поредимо са таквима као што сте ви, који су издали, уништили и опљачкали рођену земљу, већ нас искључиво занима да нешто оставимо нашем народу.

Ми смо спремни да себи кажемо да морамо да радимо још више и одговорније, како би грађанима било боље, како би наставили путем напретка и даљег развоја и, наравно, како никада више издајници и штеточине као ви не би дошли на власт,'' стоји у Саопштењу Месног одборa СНС-a Врањска Бања.

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас Србе на Косову и Метохији да изађу на предстојеће изборе и гласају за Српску листу, додајући да је то важно јер је очигледно да се ствари компликују.

На питање новинара ТВ Мост о предстојећим изборима, председник Вучић је рекао да сви Срби којима је то дозвољено изађу на изборе 14. фебруара.

Он је још једном  позвао све Србе на Косову и Метохији да  свој глас дају Српској листи.

Напоменуо је да је 16.000 до 17.000 Срба избачено са са изборних спискова, па им је на тај начин ускраћено право  да гласају за Српску листу. А то је важно како бисмо имали неког од институционалних представника у привременом властима који би могли помоћи нашем народу и држали са својим Београдом и Србијом чврсту везу, казао је он.

Вучић је нагласио да је то веома битно јер је очигледно да се ствари компликују, као и око Републике Српске, јер ће притисци бити много већи и тежи.

Извор: ТВ Мост

Вук Јеремић, председник Народне стране, боравио је данас у Врању и Врањској Бањи.

Подсећамо, Јеремић је био министар спољних послова Србије и председник Генералне скупштине Уједињених нација, а остао је, између осталог, упамћен и по вређању Србије.

Како су медији тада пренели, у вези са афером прислушкивање, у јавности је испливао прислушкивани телефонски разговор Вука Јеремића и Милана Рођена, некадашњег амбасадора Србије и Црне Горе у Москви.

У овом разговору обојица су увредљивим речима говорили о Србији и Црној Гори, а нису изостале ни псовке.

Повод за разговор је, према доступним информацијама, био организација забаве на Светом Стефану, за коју је Рођен обезбеђивао себе преко тадашњег директора хотелског смештаја на Светом Стефану.

Разговор можете чути у наставку.

Последњи пут измењено субота, 06 фебруар 2021 19:11
Страна 1 од 206

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter