Политика

Политика

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Врању  обележио је 29. годишњицу од оснивања  и постојања СПС у Врању. Окупљене госте, чланове и симпатизере ове партије поздравио је председник Градског одбора Зоран Антић  нагласивши да последњих неколико година није било лако бити социјалиста у Врању.Успели смо да пребродимо све препреке и да савладамо све проблеме , били смо изложени разноразним изазовима и искушењима и ово руководство партије је успело да за ових неколико година савлада све што је стало пред нас, рекао је Антић. На скупу је  говорио проф.др Предраг Марковић који је цитирао речи председника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачић да је “СПС најстарији политички бренд”. Присутнима су се обратили и председник социјалистичке омладине у Врању   Стефан Станковић и драмски уметник Марко Стојановић.

У великоj сали Скупштине града сутра у 12 сати биће одржана презентациjа проjекта реконструкциjе Градског парка. Према речима Jелене Марковић главног урбанисте Града Врања  проjектно - техничком документациjом предвиђено jе  да се уреде постоjеће стазе, замене клупе и уведу нови садржаjи, али не и сеча стабала. Она jе позвала све  заинтересоване грађане да дођу на презентациjу и детаљниjе се упознаjу са проjектом.

Градско веће

октобар 14, 2019

Последња два месеца буџет Града је у суфициту и то је обележило данашњу седницу Градског већа. Већници су усвојили извештаје о шестомесечном и деветомесечном извршењу  буџета, као и низ тачака везаних за функционисање града. Мере које смо спроводили у дужем временском периоду, у овој години дају резултате и то је разлог за задовољство, рекао је Бојан Костић, градски већник за ресор финасија. У првих шест месеци буџет је оставарен процентуално 51, 1 посто, а за девет 69 посто у односу на план. Повећани су и изворни приходи за 143 милиона динара, што је 30 посто, а  укупни текући за 388 милиона, одноcно 27 посто.

„Тај напредак у приходима је резултирао да августа месеца први пут град Врање оствари буџетски суфицит у износу од 20 милиона динара. Такав тренд настављамо и у септембру са 23 милиона динара, а ја очекујем да до краја године буџетски суфицит буде већи, с обзиром на то да је за последњи квартал године карактеристично да је повећана наплата прихода, тако да ће суфицит бити и већи до краја године”, каже већник.

Велико нам је задовоство што је дошло до тога, јер је ово руководство морало да враћа старе дугове, да уредно финансира обавезе и да реализује капиталне инвестиције, истиче већник. Костић додаје и да је ова стабилност постигнута пре свега захваљујући председнику Вучићу и Влади Србије, јер без њих не би могли да се реализују капитални пројекти. Осим тога, служба финансија имала је и велико разумевање руководства града.

„Ја такође морам да се захвалим првом човеку града, Слободану Миленковићу, који је изнео највећи терет и трпео највеће притиске током овог мандата. Хвала му што је уважио неке наше препоруке из сектора финансија и ево сада видимо резултат, а то је да је буџет у суфициту.”

На седници Већа разматран је Правилник о организацији и систематизацији радних места у Историјском архиву, Туристичкој организацији и Народном музеју, а све у оквиру Одлуке о максималном броју запослених. Комунална полиција убудуће ће се звати Комунална милиција, а формирана је нова служба за бесплатну правну помоћ.

„До сада је то било у склопу Опште службе. Сада се у складу са законом издваја у посебну службу. Брисане су одређене службе, као што је оверавање печата, јер је то прешло у надлежност нотара и то су измене у делу одлуке о организацији Градске управе”, каже већница Данијела Милосављевић.

Упућен је предлог Влади Србије за пренос права у власништву града земљишта где се граде станови за снаге безбедности. Усвојен је извештај комисије о додели подстицајних средстава за пољопривреду за ову годину.

Изабрани су чланови Комисије за праћење примене Локалног антикорупцијског плана. Веће је дало и сагласност на Правилник о праву на набавку ортопедских помагала, која нису на листи Републичког фонда за здравствену заштиту и право на адаптацију стамбеног простора ради приступачности особама са инвалидитетом, првог степена.

 

 

Последњи пут измењено понедељак, 14 октобар 2019 16:22

Чланови Нове Србије из Врања, добили су функције у Извршном и  Главном одбору, а Ивица Петрушевић, председник Окружног одбора је члан Председништва странке.

Оволики број места које су Врањанци добили, знак је да странка озбиљно рачуна на њих, када је у питању цео југ Србије, рекао је на конференцији за новинаре Градског одбора Нове Србије у Врању, Мирко Јовић, председник Извршног одбора. Он је позвао све који се нису предали, који верују да је могуће да пристојан свет добије своју шансу, да се организју, како народ не би напуштао Србију. 

"Ви знате да је то један огроман проблем за нас као нацију и као државу, јер као д апостоји неки план који није објављен, али који с еврло прецизно реализује, д ачитаве реке народа просто напуштају Србију. И то више се не ради само о младима, како с енекад говорило интелектуалцима, већ с еради о свим слојевима друштваи о старијим, млађим људима у средњим годинама квалификованим и неквалификован, који покушавају да нађу свој мир и стабилнбост ван Србије", рекао је Јовић.

Ми из Нове Србије покушаћемо да уверимо људе да та борба није бесмислена, рекао је  Јовић и додао да ће Нова Србија учествовати на редовним изборима. На конефернцији је представљен и нови члан Мира Малинић. Мирослав Крстић председник Градског одбора, позвао је све људе који имају било какве проблеме да  доћу у странку, да заједнички нађу решење.

 

Последњи пут измењено петак, 11 октобар 2019 15:53

Таман када помислите да поражени политикант Вук Јеремић и његови следбеници у Врању неће смети од срама да се више јављају из мишијих рупа у које су их грађани Србије отерали они се јаве некаквим саопштењем.

Очигледно господа из Народне странке локалну политику схвата као кафански рекла-казала политички дискурс и просто не знамо како да дефинишемо овај квази политички испад у виду полуписменог саопштења.

Господо, ви чијег лидера славе у Приштини као хероја независног Косова, ви који на албанском језику водите кампању за изборе на Косову и Метохији, ви који сте све уништили док сте били на власти, немојте само ви данас учите лепом понашању. Све сте решили па сте нашли да нама држите придике како треба да се странка понаша према својим члановима.

Него, господо који је то ваш функционер ухапшен или смењен док сте били нa власти и пљачкали и уништавали рођену државу? Јел могуће да су у незапамћеној пљачки сви ваши били поштени, а нико  лопов? И тај кога помињете знате да није више председник општине! На страну то што судски органи нису дали коначну реч.

Није вас срамота да говорите о насиљу. Ви који сте извршили насиље над пола милиона радника док сте били на власти. Колики сте стручњаци најбоље показује чињеница да сте поделили пола милиона отказа, за само четири године своје власти, као и да сте одмах након 2000. године уништили и закатанчили чак и фабрике које су успеле да преживе НАТО бомбардовање?

А јел треба да вас подсећамо да су ваше силеџије претукле чланове бирачких одбора у Врању и Бујановцу?

Знамо да вам смета што ће ускоро бити отворена велелепна зграда Позоришта, што су кренули радови на изградњи улице Боре Станковића, што се увелико реализује комунални програм, завршавају зграде за припаднике служби безбедности, што Врањска Бања добија нови изглед, што држава улаже у здравство више него икада, што... Као што видите наш задатак је, између осталог, и да се боримо против лопова као што сте ви и остатак Савеза. И као што видите не иде нам лоше, на моменте чак и одлично.

А што се тиче догађаја који сте описали, ми као и увек позивамо надлежне да што пре реагују и утврдесвеоколности.Ми заиста немамо толико политичке храбрости да било кога унапред осуђујемо. А поред тога, то и није наш посао. Наш посао је, као што смо већ рекли, да се боримо против лопужа као што су Јеремић, Ђилас и остали из Савеза. Нисмо баш сигурни да у вашем саопштењу, које су пренели тзв. портали, има бар и мало истине, али смо сигурни да би ваш повратак на власт значио потпуну пропаст Србије.

 

Страна 1 од 170

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Ниче теретана на отвореном у насељу Виктор Бубањ - Радио Телевизија Врање https://t.co/rZPvRUuTXR via @tripplesworld
Градско веће - Радио Телевизија Врање https://t.co/cgpZ2jgcQB via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter