Потписан Меморандум о сарадњи са USAID

Представници Врања и још 6 општина југа Србије потписали су  Меморандум о сарадњи са америчком Агенцијом за међународни развој USAID,  у циљу стварања услова за брже запошљавање младих. Програм USAID  за јачање економске сигурности пре свега ће иницирати омладинско предузетништво и стварање нових могућности за упошљавање младих.

Програм USAID-a биће реализован пре свега у сарадњи са локалним самоуправама, Министарством омладине и спорта и Канцеларијама за младе. Меморандум су потписали представници градова Врање и Лесковац, као и општина Трговиште, Прешево, Бујановац, Владичин Хан и Власотинце. Пројекат који ће бити реализован наставак је изузетно значајне сарадње са USAID усмерене да олакша живот грађанима.

Сви желимо  бољу будућност за младе што није лако у свету који је данас суочен са новим изазовима, где пoстоји велика конкуренција за посао а економско окружење је нстабилно.
“To представља велики изазов у Србији где се стопа незапослености креће од 20 до 70 одсто у зависности од средине.Верујем да то може бити покретач позитивних промена. Истовремено то је подстакло Министарство за омладину и спорт да оснује у Србији већи број канцеларија за младе како би им помогли. Циљ је да им омогућимо да преузму контролу над својим животом, да планирају своју будућност што ћемо и реализовато кроз ову сарадњу", рекла је Сузан Кутор директорка канцеларије за економски развој ЈУЕСЕЈДА у Србији

Стратегија за младе ресорног Министарства има 11 циљева а један од најважнијих је запошљавање. У пројектима USAID од 2007.године учествовало је 12 хиљада младих.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 29 новембар 2011 14:43

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter