Тешка времена за приватне предузетнике

Агенција за привредне регистре објавила је податак да је на територији Србије у протеклих девет месеци угашено више од 10.800 предузећа, а да је број новооснованих упола мањи.

И на подручју Врања више је предузетника који су ставили тачку на свој бизнис, него оних који су се одлучили да уђу у бурне пословне воде.

Јовица Ђорђевић,приватни предузетник из Врања имао је бутик '' Ђовани'' у БИД зони у Врању. Ни квалитетна оригинална роба коју је продавао, ни улагање у опремање локала по свим стандардима изгледа да нису били довољни да бутик опстане.

Јовица Ђорђевић и после свега не одустаје.Испитује пулс тржишта и у складу са тим донеће одлуку да се опет врати у пословне воде.

Упркос неумољивим бројкама, разлика између отворених и затворених објеката није драстична. Од почетка године у Врању послује 48 предузећа мање него што их је било у 2010. Број предузетничких радњи смањен је за свега 6, објавила је Агенција за привредне регистре. На нивоу округа, број угашених предузећа већи је за 59 од броја новоотворених. Када су предузетничке радње у питању ситуација је идентична, 622 су обрисане а 582 уписане у привредни регистар. На број затворених предузећа највише је утицао аутоматски стечај који је почео да се примењује средином прошле године.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обавезно уклањање снега и леда испред објеката - Радио Телевизија Врање https://t.co/Gx4gEl1SKZ via @tripplesworld https://t.co/5yYNHgqghe
Нови дом вечерас продужава грејање, а ујутру почиње раније, већ од 4:30 - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zIDWAvTNVY
Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Follow RTV Vranje on Twitter