Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе?

Данас је последњи дан исплате 100 евра државне помоћи за младe од 16 до 29 година. Министар финансија Синиша Мали рекао је да је пријављених више од 1,1 милион, што је за 43.748 више него у првом кругу. Прва два дана новац је примило 800.000, а данас  новац леже на рачуне преосталих пријављених младих људи .

Програм поделе 100 евра наишао је на велико интересовање младих у Србији, будући да је у првом кругу у фебруару пријављено више од милион.

 Млади од 16 до 29 година који су се пријавили за новчану помоћ од 100 е, добили су своје уплате 1. 2. и 3. јуна. Занима нас да ли већ знају како ће потрошити тај новац. Зато смо у градском парку и разговарамо са младима.

 -Данас сам видео да ми је уплаћен новац, искористићу их за одлазак на море, каже један од младића кога смо срели у парку.

-Уплаћен ми је новац али га још нисам подигла. Као и сваки тинејџер искористићу ових 100 евра  за дружење, одлазак на кафу, купићу нешто од одеће. Значи нам свакако, додаје наша саговорница.

-Добро ће нам доћи овај новац, иде летњи распуст и потребан нам је новац. Искористићу га  за књиге и прибор за цртање јер ми је то потребно...

-Купићу неке ствари за себе и поклонићу нешто родитељима. Ово је добар потез државе.Доста нам значи ових 100 евра помоћи. У овим годинама нам је потребан новац, тако да сам задовољан, додаје један тинејџер са којима смо разговарали . 

 Подсетимо,председник Србије Александар  Вучић је и крајем прошле године као знак пажње младима обећао 100 евра. Пријаве су биле јануара, а новац је исплаћен у фебруару.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter