Пројекат Врањска бања Ресорт представљен у Дубаиjу

На светској изложби у Дубаију, Врањска Бања Ресорт највећи је пројекат на Балкану компаније Мериот Интернешнл и највећа инвестиција у туризам Милениум Ресортс-а. 

Kао најзначајнији пројекат у области бањског туризма који се тренутно ради у Србији, представљен је пројекат Врањска Бања Ризорт на Трећој инвестиционој конференцији „Бање и климатске области“ која је одржана у оквиру светске манифестације Експо у Дубаију. Циљ је био да се страни инвеститори упознају са потенцијалом сектора бањског туризма који Србија нуди, као и примерима добре праксе актуелних пројеката.

Kомпанија Милениум Ресортс препознала је потенцијал лечилишта и управо се улагањем у Врањску Бању одлучила да изгради и у њу доведе највећи амерички бренд у хотелској индустрији.

„Због свих природних лепота које поседује, топле и лековите воде, одличног положаја и добре климе, одлучили смо се да у Бању улажемо и да је позиционирамо на туристичкој мапи. Изградићемо два хотела из америчког ланца Мериот, апартмане, бунгалове, медицински центар Софка. Уверен сам да ће кроз пар година Врањска Бања засенити многа позната бањска одмаралишта и лечилишта у Европи“, истакао је Иван Бошњак, генерални директор компаније Милениум Ресортс, која је већ почела са улагањем од 90 милиона евра у Врањску Бању.

Прву фазу инвестиције чине радови на хотелу Вестин, који ће бити најмодернији хотел бренда Мериот, на површини 40.000 метара квадратних са СПА центром који ће се простирати на 4.000 метара квадратних.

Цео пројекат туристичког комплекса чиниће хотели Вестин са 4 звездице и Kраљ Петар Први са 5 звездица, медицински центар Софка, као и виле и бунгалови. У свим објектима биће укупно око 10.000 метара квадратних  СПА садржаја, по чему ће се Бања посебно издвојити.

Врањска Бања која је некада носила синоним „краљевска“. Улагањем и обновом биће поново доступна туристима и свим љубитељима природе, који ће поред врхунског смештаја моћи да уживају и благодетима лековите воде, као и природним лепотама југа Србије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 02 фебруар 2022 14:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како до стана за снаге безбедности под повољним условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/OB2zIXvL3X via… https://t.co/8YBlVAG68E
Тиодоровић: Могуће померање почетка школске године за седам дана - Радио Телевизија Врање https://t.co/coiQT2NdX0 v… https://t.co/x63xi1jGw7
И даље преко 100 ковид позитивних у округу, заражено и шесторо деце - Радио Телевизија Врање… https://t.co/PH2cLF6XsJ
Follow RTV Vranje on Twitter