Јумко: Нови извозни послови и производи на тржишту Руске Федерације

Домаћа текстилна предузећа Јумко из Врања и Тренд-Текс из Пријепоља, потписали су два нова извозна уговора са руским дистрибутивним ланцем текстилних производа и обуће Еталон,саопштила је Привредна комора Србије.

Састанци са домаћим произвођачима обуће и одеће организовани су претходних дана на захтев представника компаније Еталон, уз подршку Привредне коморе Србије.

Према речима Немање Јовановића из Удружења за текстил ПКС, Јумко ће започети извоз одеће за спортски лов и риболов.

„На основу нових уговорених послова и проширења сарадње са постојећим добављачима, очекује се да у овој години извозни послови буду готово три пута већи у односу на 2021“, истиче Јовановић.

Због отежане међународне логистике и транспорта са удаљенијих дестинација приметно је, каже, све веће интересовање купаца и трговаца из европских земља, попут Немачке, Аустрије, Мађарске и Руске Федерације, па се у овој години очекује даљи раст извозних активности текстилне индустрије Србије.

Статистика показује да је извоз текстилних производа током десет месеци прошле године износио 848 милиона долара што је за 13 одсто више у односу на исти период 2020. Извоз обуће и предмета од коже вредео је 425 милиона долара, за 24 посто више у односу на исти период 2020. године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Жена тукла мужа столицом, удаљена из породичне куће - Радио Телевизија Врање https://t.co/U8kgkFBjtr via… https://t.co/b6YAuOvW4S
Остварење сна за докторку из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/mntgCdC6vJ via @tripplesworld https://t.co/TUJuDaJgRM
Ухватили смо последњи воз за јавну расвету - Радио Телевизија Врање https://t.co/EoTmSLDB30 via @tripplesworld https://t.co/r5nToPmvGf
Follow RTV Vranje on Twitter