Велико интересовање младих за 100 евра, већ у првој минути 1. 370 пријављених

У поноћ 15. јануара почела је пријава младих за добијање државне помоћи од 100 евра, а, према речима министра финансија Синише Малог, у првом минуту се пријавило 1.370 људи. Пријаве се врше на линку idp.trezor.gov.rs.

Од почетка пријаве за добијање државне помоћи у износу од 100 евра, другог дана до 18 часова пријавило се око 750.000 младих, што је три четвртине оних који имају право, саопштио је  на Инстаграму министар финансија Синиша Мали.

Право на пријаве имају сви они који су до 13. јануара ове године напунили 16 година, а нису до тог датума напунили 30 година.

''Интересантно је у првој минути се пријавило 1370 људи, дакле по 23 у свакој секунди, дакле огромно интересовање за овај вид помоћи и мислим да то показује колико смо право у мету погодили када смо изашли са овим предлогом да помогнемо све младе од навршених 16 до навршених 29 година. Ово је још један вид помоћи и подршке како би се умањиле негативне последице ковида 19. Ја сам и преко инстаграма добијао велики број коментара од младих за шта ће тај новац утрошити, да ли за плаћање испита, куповину патика, одеће, обуће, набавку књига и тако даље, тако да и ово интересовање показује да смо заиста погодили у мету када смо изашли са овом мером, каже министар Синиша Мали.

Ово је само једна од мера које је држава у претходном периоду дала ради сузбијања негативних последица пандемије короне.

''Иначе, ово је једна од многобројних мера које је држава Србија предузела у претходном периоду како би помогла нашим грађанима да се умање те негативне последице ковида 19. 2020. године 100 евра смо исплатили за све пунолетне грађане републике Србије, прошле године 30 плус 30 плус 20 евра, додатно пензионерима 50, свим незапосленима 60, додатно онима који живе на Косову и Метохији исплатили 100 односно 200 евра, додатно свим вакцинисанима 3000 динара у мају прошле године, сада за младе. на овај начин уложили смо велики новац, али нам се тај новац и вратио, нама је прошле године стопа раста економије 7, 5 посто, дакле апсолутно смо на врху Европе када је стопа раста економије у питању, а са друге стране успели смо да сачувамо фабрике, да покажемо колико нам је држава и економија јака, колико имамо стабилне финансије, да у доба највеће економске кризе ми покажемо своју снагу и свако обећање које смо дали и привреди и грађанима ми испунимо у дан и у динар,'' додаје Мали.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 17 јануар 2022 14:28

1 коментар

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како до стана за снаге безбедности под повољним условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/OB2zIXvL3X via… https://t.co/8YBlVAG68E
Тиодоровић: Могуће померање почетка школске године за седам дана - Радио Телевизија Врање https://t.co/coiQT2NdX0 v… https://t.co/x63xi1jGw7
И даље преко 100 ковид позитивних у округу, заражено и шесторо деце - Радио Телевизија Врање… https://t.co/PH2cLF6XsJ
Follow RTV Vranje on Twitter