Расписан конкурс за "Моју прву плату" за 2021. годину

Национална служба за запошљавање (НСЗ) је на основу Уредбе о програму подстицања запошљавања младих "Моја прва плата", расписала је Јавни позив за реализацију овог програма у који ће бити укључено до 10.000 младих до навршених 30 година, објавила је НСЗ.

Додаје се да ће Јавни позив бити спороведен у четири фазе у периоду од 20. августа до 15. децембра ове године.

Током прве фазе, од 20. августа до 20. септембра, пријављиваће се заинтересовани послодавци преко сајта www.mojaprvaplata.gov.rs, а затим у другој фази, од 1. октобра до 31. октобра, пријаве ће на исти начин слати незапослени млади људи.

Током треће фазе послодавци ће бирати кандидате, а коначан избор за послодавце из приватног сектора планиран је у периоду од 1. до 15. новембра, док ће послодавци из јавног сектора коначан избор кандидате обавити у периоду од 16. до 30. новембра, саопстила је НСЗ.

Служба запошљавања наводи да ће у року од 15 дана од дана завршетка избора кандидата бити формиране коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима и биће доступне на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Током четврте фазе реализације програма уследиће потписивање тројног уговора између НСЗ-а, послодавца и изабраног кандидата, а почетак спровођења програма "Моја прва плата" почеће у року од 15 дана од дана формирања коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима.

НСЗ наводи да је планирано да се у програм укључи до 10.000 младих са средњим и високим образовањем до навршених 30 година.

Услови су да да кандидати немају радно искуство, односно да имају највише до шест месеци радног искуства на пословима у оквиру нивоа образовања са којим конкуришу и да се налазе на евиденцији незапослених у тренутку закључивања уговора.

Програм ће се спроводити код послодавца у трајању од девет месеци и реализује се без заснивања радног односа, напомиње НСЗ.

Додаје се да приоритет за укључивање у програм имају послодавци из приватног сектора, а нарочито послодавци из девастираних подручја, у складу са прописом Владе Републике Србије о степену развијености јединица локалне самоуправе.

Током трајања програма, НСЗ исплаћује месечну новчану накнаду у износу од 22.000 динара младима са средњим образовањем, односно 26.000 динара младима са високим образовањем и уплаћује допринос за случај повреде на раду и професионалне болести.

Извор: РТС

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва радна искуства на пучини тржишта рада за младе људе - Радио Телевизија Врање https://t.co/cNw6cRcfOH via… https://t.co/MB9QI6MJgF
,,Ана Карењина''наjбоља представа 41. Бориних позоришних дана - Радио Телевизија Врање https://t.co/HzbSUyvlTu via… https://t.co/KxH6hGr13w
''64'' – савремена прича о породици која се ломи под теретом очекивања - Радио Телевизија Врање… https://t.co/kXTmkCME4q
Follow RTV Vranje on Twitter