Костић: Појачан надзор над радом јавних предузећа

Град Врање је један од најпогођенијих градова у Србији када је пад прихода у питању зато што је наш град имао два интензивна пика током епидемије и показало се да је што је већи интензитет оболевања, то су и мањи приходи и у привреди, а самим тим и у градском буџету, рекао је градски већник за финансије Бојан Костић.

Он је најавио појачан надзор над радом јавних предузећа  у граду, али и дигитализацију система у Градској управи.

Не може Град да буде финансијски стабилан уколико привреда трпи последице короне. Биће потребно време да се опоравимо у том смислу, каже Костић.

- Ми смо током ванредног стања имали губитак од милион евра. То је директан утицај смањења привредних активности, одлагања плаћања пореза што је прописано  мерама  Владе Републике Србије. Још један такав ударац и ванредно стање би Град Врање довео у озбиљан проблем. Надамо се да до тога неће доћи, каже Костић.

У плану је дигитализација пословања буџетских корисника у финансијском делу чиме ће у великој мери бити смањени трошкови али ће се избећи папирологија која зна да буде врло компликована.

- Електронско плаћање смањује напор грађанима да дођу до потребних докумената која издаје Градска управа. Имамо одличну сарадњу са Канцеларијом за електронску управу и ИТ служба ревносно ради на тим пословима. Људи могу добијањем корисничке шифре и налога да приступе и да провере колики је порез који треба да плате, могу да уплате таксе. Све је поједностављено,истиче Костић.

У наредном периоду, у плану је појачан надзор над радом јавних предузећа, њиховим плановима и програмима пословања, финансијској одрживости. Анализираће се методологија одређивања њихових цена за пружање услуга, биће испитани сви трошкови јавних предузећа, направљен план уштеде, а све у циљу стабилизације и њихове одрживости.

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 28 август 2020 18:38

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Запис са Интерфер-а: Радио Врање и ове године међу најбољима - Радио Телевизија Врање https://t.co/odrbPqMlAe via @tripplesworld
Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter