Зупанчић: Наставља се подршка привреди, посебно малим предузетницима

За област привреде и предузетништва и у овом мандату биће задужен градски већник, Небојша Зупанчић. Он наглашава да ће локална власт и у наредном периоду наставити да помаже привредницима, а посебно малим предузетницима.

''Поновно именовање на функцију већника за мене је потврда да је оно што смо радили у претходном периоду оцењено као добро, одговорили смо задацима и надам се да ћемо убудуће наставити са још бољим радом на пољу унапређења привреде и предузетништва'', каже градски већник Небојша Зупанчић.

Он додаје да је локална самоуправа урадила доста тога у овој области у протекле четири године, од израде Локалног акционог плана запошљавања до субвенција привредницима. Очекује подршку републичке власти и у наредном периоду, како би се унапредио ниво помоћи привреди.

''Мислим да имамо апсолутну подршку што се тиче мог ресора, Министарства привреде, посебно државног секретара Драгана Стевановића, за кога лично сматрам да је изузетно много урадио за наш град и наш крај, у сарадњи са градоначелником и мислим да је то тим који је доста допринео, а искрено очекујем да то буде на још вишем нивоу", каже Зупанчић.

Он додаје да ће акценат у будућем раду бити побољшање услова рада малих предузетника.

''Ми као локална самоуправа већим привредним субјектима реално не можемо много помоћи, али зато можемо предузетништву, малим предузетницима, породичним фабрикама и наш акценат ће у наредном периоду бити да баш тим људима дама подршку и помоћ јер ће им бити неопходна", додаје он.

Епидемија корона вируса погодила је све, а последице на привреду сигурно ће се одразити у наредном периоду. Неки сектори, као што су угоститељство и туризам су посебно погођени, тако да ће локална власт тражити прави модел како би се помогло и овим људима, каже Зупанчић и додаје да је подршка државе у виду исплате минималаца била од велике помоћи привреди.

''Ја сам у свакодневном контакту са привредницима, предузетницима и верујте ми да је то наишло на изузетно велико одобравање и мислим да није било те помоћи ми би заиста били у великом проблему, апсолутно сви привредни субјекти, предузетници, јер је нажалост ова ситуација задесила све секторе, а посебно услужне, туризам, угоститељство и та помоћ је од немерљивог значаја за све", закључује Небојша Зупанчић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 25 август 2020 21:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Запис са Интерфер-а: Радио Врање и ове године међу најбољима - Радио Телевизија Врање https://t.co/odrbPqMlAe via @tripplesworld
Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter