Састанак министра Малог са врањским привредницима

Министар Синиша Мали, са сарадницима састао се са привредницима из Врања у Симпу. Симпо није случајно изабран јер је реч о друштвено одговорној компанији која и у време ванредног стања и епидемије корона вируса није угрозила безбедност радника, а успела је да одржи процес производње. Министар је похвалио рад руководства Симпа, али и остале привреднике који нису отпустали раднике.Најавио је нови пакет мера за развој југа Србије.

„Мере Владе Републике Србије биле су благовремен и на прави начин дефинисане, то је најважнија порука коју сам добио у разговору са привредницима у Врању,“ рекао је министар Синиша Мали. Преко 5,1 милијарде динара је усмерено да се негативне последице Ковида 19 умање, што је више могуће. Запослени и послодавци су задовољни што су ослобођени плаћања пореза и доприноса на зараде. Држава уплаћује минималне зараде за више од милион радника. У четвртак ће бити уплата другог по реду минималца у приватном сектору. Трећи ће бити почетком јула.

"Држава је на прави начин помогла приватни сектор. Оно што је мени посебно важно, нико није отпуштао запослене и главна тема у разговору са привредницима нису били економски проблеми већ дуално образовање. Желимо да нађемо и едукујемо одговарајуће кадрове и запослимо нове људе. У наредних пар дана Влада Републике Србије изаћи ће са додатним мерама које су усмерене на ново запошљавање и на подстицаје и очекујемо да ће много нових радних места да се отвори. Оно што је за југ Србије посебно важно, у договору са председником Вучићем до краја године ћемо дефинисати посебан програм за развој југа Србије."

Привредници су веома задовољни подршком државе и то су пренели министру. Њихова оцена је да би били у озбиљном проблему, да се то није десило.

"Oво је био врло озбиљан скуп привредника, на коме смо анализирали мере које је Влада донела за које смо заједнички констатовали да су одличне. Да је реализација мера у току и да ће резултати мера зависити пре свега од регионалног и европског тржишта, а не само од нас. Чули смо од министра да се припремају нове мере које ће бити презентоване привреди. Убеђени смо и уверили смо се да имамо врло одговорну Владу, председника и председништво који су посвећени и брину о здрављу становништва, али и о привреди", истакао је Слађан Дисић, генерални директор "Симпа". 

"Веома сам задовољан што смо били у прилици да разговарамо са људима који вуку добре потезе. Сви смо били скептични када су почели да се јављају проблеми са овом опаком болешћу. Стрепели смо како ћемо изаћи на крај. Подршка коју смо добили од државе у овом периоду даје јако добре резултате. Ја то најбоље осећам по једном биизнису који није толико био у проблему када се ради о производњи сточне хране, али у другом бизнису, производњи вина, ту је било катастрофалнних проблема", додао је Драган Алексић, власник предузећа Нутрико.

Министар је након Врања посетио општину Сурдулица.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 02 јун 2020 18:50

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter