Симпо почео да ради. Судбина даљег рада у рукама Европе

Радници ширтом Србије се од данас враћају у фабричке хале. Тако су и Симпове фабрике од јутрос пуне радника, а упошљеност капацитета је у просеку 90 посто. Има уговорених послова, али је судбина даљег рада у рукама Европе.

Аутомобилима претрпан паркинг испред Симпове зграде довољан је доказ и пре уласка у фабричке хале, да се у Симпу ради пуном паром. Оно што камера не може да дочара је мирис дезинфекционих средстава, који вас дочека на самом улазу у зграду. У  Управној згради запослени примењују све мере заштите и физичког дистанцирања. У фабричким халама је, такође све дезинфиковано и спремно за наставак рада, једино се  ту мирис дезинфекционих средстава мешају са мирисом, дрвета, коже, лепка.

Све фабрике Симпа су данас почеле са радом, након прекида у трајању од месец дана. Упошљеност капацитета је негде 80, негде 100 посто, али је  у просеку 90 посто и то се односи на фабрике у Врању, Бујановцу, Сурдулици и Прешеву. Тренутно има уговорених послова, али даља динамика зависиће од отварања европског тржишта, јер је Симпо увозно- извозно предузеће. Нарочио смо везани за тржиште Италије, одакле набављамо материјал. Доста материјала је плаћено пре епидемије, који још увек није допремљен. Наша даља судбина је у рукама Европе, каже извршни директор производње Иван Илић.

Ради се у погону ентеријера, у фабрици намештаја, погону тапетарије, шиваонице и кројачнице. Сви запослени носе заштитене маске, а о прописној удаљености не треба да се брине. Погони Симпа су огромни и простиру се на преко 20 хиљада метара квадратних. 

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter