Још један корак ка припреми за приватизацију УП Врање

Влада Србије укинула је споразум о уделу државе у имовини Угоститељског предузећа Врање. Укидање је био услов да стечајни управник може да предузме радње на процени имовине предузећа и  припреми предузеће за продају. 

Одржано је неколико састанка и са Дирекцијом за имовину и са државним секретаром у Министарству привреде Драганом Стевановићем да се укине споразум и у томе смо успели, каже Славиша Булатовић, народни посланик.

Влада Србије укинула је споразум о уделу државе у имовини Угоститељског предузећа Врање. Укидање је био услов да стечајни управник може да предузме радње на процени имовине предузећа и касније припреми предузеће за продају. Ова одлука није донета само за врањско већ за још неколико предузећа у земљи, тако да Дирекција за имовину сада више нема надлежност у тим предузећима. Стечајни управник је већ затражио сагласност од Агенције да може да крене са проценом тако да верујем да ће процена врло брзо бити урађена и да ће Угоститељско предузеће наћи новог власника, који ће ту отворити нова радна места'' каже Булатовић.

Оно што је за нас приоритет је да припремимо предузеће за продају. Да ли ће се продавати у деловима или ће се јавити купац који ће све купити то за сада не може прецизно да се каже. Најважније је да Врање као град добије хотел и нова радна места, каже Булатовић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 05 децембар 2018 15:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter