Фонд за развој: Биће повољнијих кредита за девастирана подручја

За привреднике и предузетнике држава ће наставити преко Министарства привреде и Фонда за развој да даје повољне кредитне линије и у 2019. години. У најави су и посебне кредитне линије за девастирана подручја, где се налази и наш округ.

Привредници и предузетници са југа још увек беже од кредита, иако држава нуди повољне кредитне линије. Број захтева за кредите са нашег подручја, до скоро је био незнатан. Сада је ситуација мало боља, али још увек не онако како би требало. Разлози леже у неинформисаности и недостатку кадрова који би то пропратили, каже директорка Фонда за развој Слађана Бацковић.

Ми планирамо да за идућу пословну годину још повољније услове дамо за девастирана подручја, она најнеразвијенија. У Министарству привреде ћемо имати састанак ове недеље и договорићемо да у том делу, а то подржава и министар привреде и остали чланови владе, понудимо повољнију кредитну линију, бар у делу каматних стопа или мало већих давања око бесповратних средстава или у делу обезбеђења, каже директорка Фонда за развој Слађана Бацковић.

Добра вест за привреднике и предузетнике је да ће Министарство привреде наставити да им помаже кроз три, већ развијене кредитне линије, а за једну која је најтраженија, биће и повећан буџета.

Министарство привреде има три кредитне линије са бесповратним средствима једна је развојни програм, друга је програм опреме који је и најтраженији и следеће године биће већи буџет за овај програм, а трећи је програм старт-апа за почетнике у пословању и наставићемо са тим програмима и следеће године, истиче Радоје Савићевић, секретар Министарства привреде.

Број новооснованих фирми је повећан ове године на нашем подручју, па су очекивања, да ће и број захтева за кредите бити већи. Нарочито од оних фирми које су у прве две године пословања, када су и најрањивије.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 08 новембар 2018 14:33

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Даница Крстић: Одушевљена сам врањском градском песмом - Радио Телевизија Врање https://t.co/f9AQyG6qHQ via @tripplesworld
Приведен због физичког напада - Радио Телевизија Врање https://t.co/PLakJpqJ4P via @tripplesworld
Амбасадор САД Ентони Годфри посетио Дом ученика и уручио компјутерску опрему - Радио Телевизија Врање… https://t.co/UDiwqDA3aG
Follow RTV Vranje on Twitter