Зупанчић: Симпо и Јумко чека приватизација

На подручју града остала су још два велика предузећа која треба да се приватизују, а која су тренутно у програму УППР-а. Већи проблем су 26 предузећа која су у стечају, нека већ и деценијама. Све то се одражава и на буџет града.

Процес приватизације на нивоу државе приводи се крају и према последњим подацима остало је још 99 неприватизованих предузећа. Ради се углавном о великим фирмама, а међу њима су и наше две компаније.

Ми имамо два наша највећа предузећа, то су Симпо и Јумко која ће у наредном периоду морати да буду приватизована. Они су сада у УППР-у и у наредном периоду морају да релаксирају своје пословање, да би дошли до новог власника који би наставио са радом, каже већник Небојша Зупанчић.

Друга прича су предузећа која су у стечају, а у многима тај поступак траје и деценијама. Неки у поступку стечаја, који не мора да значи крај, попут Заваривача и нешто приходују, али није са свима такав случај.

Према подацима са којима ми располажемо, остало је још 26 предузећа која су у поступку стечаја. Има различитих фирми, различитих профила, што производних, што трговинских. Имамо и неколико предузећа која су била врло озбиљна у неком предходном периоду, као што је Угоститељско, Новоградња за које је град заинтересован, што због њихове имовине, што због радника. Све напоре које као град можемо да уложимо, ми улажемо да се нађе решење за та предузећа.

То све лоше утиче не само на запослене или оне који су узели социјални програм и остали без посла, већ и на  буџет града, на изградњу комуналне инфраструктуре, улагања у културу, спорт или било коју другу област, истиче већник. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 02 новембар 2018 13:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter