Министар Ђорђевић: Радници су највећи ресурс који имамо. Послодавци да буду одговорнији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је да Министарство брине о безбедности сваког радника и његовог радног места и апеловао на послодавце у Србији да буду одговорни и примењују све мере безбедности и здравља на раду прописане законом.

Министар Ђорђевић каже да је циљ подизање свести о ризицима које представљају опасне супстанце на радном месту као и промовисање културе превенције ризика и додао да је Министарство посвећено сталном унапређивању безбедности и здравља на раду, у складу са принципима општег опоравка привреде земље које је одредио председник Александар Вучић, а које спроводи Влада Републике Србије.

Апелујем на послодавце да буду одговорни и да примењују све мере безбедности и здравља на раду  прописане законом, као и да  овај апел схвате заиста озбиљно Због тога  што је и један једини радник за српску привреду сувише драгоцен да би страдао у несрећи повезаној са неадекватним условима рада или због тога што му је радно место недовољно обезбеђено, рекао је Ђорђевић.

Министар је нагласио и да је од кључне важности и подизање свести послодаваца и свих укључених у систем безбедности и здравља на раду у циљу повећања стандарда и стопе усаглашености са европским стандардима и прописима у пракси, при чему је значајан чинилац промена понашања и односа по овом питању.

Влада Републике Србија одлучна је у намери да се сваки случај немара и угрожавања безбедности и здравља запослених, у складу са законом, до краја испита и утврди у најкраћем могућем року, а одговорни процесуирају и послуже као неславни пример који ће имати за циљ да у будућности послодавце одврати од таквих поступака“, рекао је Ђорђевић.

Како је истакао министар, они који и надаље буду занемаривали значај безбедности и здравља на раду својих запослених довешће у питање сопствени пословни положај.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 31 октобар 2018 14:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter