Вештаци потврдили почињено убиство

Саши Ђорђевићу из Врања који је оптужен за убиство Круне Томић из Змај Јовине улице, биће изречена пресуда у среду 28. децембра, закључено је на данашњем главном претресу Вишег суда у Врању. Данас су након излагања др Оливера Стојковића, вештака Института за судску медицину у Београду прочитани сви искази у доказном процесу.

Трагови крви пронађени на једном новчанику јакни и патикама, који су достављени Институту за судску медицину у потпуности одговарају покојној Круни Томић, рекао је на данашњем претресу др Оливер Стојковић из Београда. На основу тога др Стојковић је дошао до импозантног податка, а то је да се на земаљској кугли ни теоретски не би могло догодити да крв може припадати некој другој особи.

Судско веће затражило је потом завршну реч Лидије Атанасовић, заменика јавног тужиоца. Узимајући у обзир све доказне материјале, исказе сведока и судских вештака, неспорно је да је Саша Ђорђевић, 3. марта ове године око 18 сати и 30 минута извршио мотивисано, односно убиство из користољубља, рекла је тужилац Атаносовић. Наиме, Ђорђевић је у неколико наврата долазио у кућу Круне Томић, позајмљивао новац и враћао на време. Када је старица први пут одбила да да новац Ђорђевићу, он се разбеснео и свесно извршио једно од највећих кривичних дела, убио је старицу подмукло и мучно. Након тога је извршио претрес куће и пошто новац није пронашао, закључао је врата куће, бацио кључ, дошао у кућу девојке са којом је живео, покушао да уклони трагове крви са јакне и патика и бацио штрикане рукавице у пећ. То према речима Лидије Атанасовић заменика јавног тужиоца из Врања, значи да у поступку Саше Ђорђевића нема патолошког ефекта, односно да је реч о агресивности а не о поремећају свести.

Исто то потврдили су и адвокат Снежане Стошић, као и сама Стошићева, Предраг Митић. Митић је изјавио да је реч о подмуклом и планираном убиству из користољубља и како је нагласио незапамћеном у Пчињском округу. Такође је казао да очекује казну ефективну затворску казну за Ђорђевића у трајању од 40 година, јер се само таквим примерима може утицати на спречавање потенцијалних убица да учине слично кривично дело.

Адвокат по службеној дужности оптуженог Саше Ђорђевића, Биљана Димитров у завршној речи је казала да Саша Ђорђевић није убио Круну Томић из користољубља, већ у афекту. Оптужени Саша Ђорђевић је изјавио да је крив, да је извршио убиство Круне Томић и да се каје због тога.

Пресуда Саши Ђорђевићу биће изречена у среду 28. децембра ове године.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 26 децембар 2011 16:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обавезно уклањање снега и леда испред објеката - Радио Телевизија Врање https://t.co/Gx4gEl1SKZ via @tripplesworld https://t.co/5yYNHgqghe
Нови дом вечерас продужава грејање, а ујутру почиње раније, већ од 4:30 - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zIDWAvTNVY
Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Follow RTV Vranje on Twitter