Одштампајте ову страницу

Екипе РТВ Врање у свим школама где су стигле дојаве о бомби

Током преподнева у нашу медијску кућу је стигла информација  да је у основној школи Радоје Домановић, постављена бомба. Наша екипа је одмах отишла на место догађаја, а убрзо су уследиле информације о томе да су и у другим основним школама стигли мејлови исте садржине. Екипе РТВ Врање обишле су све основне школе у граду, али и Гимназију, где се радило о лажној информацији, ова школа није добила такав мејл.  Ево како је све то изгелдало током преподнева.

Налазимо се испред школе Радоје Домановић, због тога што је у овој школи јутрос стигла дојава да је постављена бомба. Реаговало се тренутно, сво особље и ученици су измештени из школе, и у школи нема никога. У окружењу школе налазе се полицијске снаге. Њихове екипе су одмах изашле на терен и обезбеђују прилаз до школе, а какао сазнајемо из Полицијске управе Врање унутар школе су контрадиверзионе екипе које раде на откривању и проналажењу експлозивне направе, уколико је постављена. Ово је први случај да је јављено да је у Врању стигла дојава о постављеној бомби.

Испред школе Радоје Домановић, осим полицијских снага, дежурало је и возило Хитне помоћи. Врло брзо је јављено да је и основна школа Светозар Марковић добила мејл у коме се тврди да је у школи постављена бомба. У моменту када је наша екипа стигла у школу Светозар Марковић, ученици и запослени су тек изашли из школе и још увек су се налазили у школском дворишту.

Директорка и курири су дошли  и рекли су нам да је постављена бомба и нисмо се уплаштили, само смо изашли одмах.

Ја сам узео торбу и бежао као од носорога. Ја сам полако покупио ствари и отишао. Нисам се уплашио. Не плашим се, трећи сам разред. Ја мислим да је лажна дојава, тако су рекли и у Београду, кажу ученици.

Празно двориште у школи Доситеј Обрадовић рекло нам је да је и у тој школи стигао мејл са дојавом о постављеној бомби. Како смо сазнали од људи у окружењу сви ученици и запослени напустили су школски објекат, а простор око школе обезбеђивале су полицијске снаге.

И док је трајала непријатна ситуација у основниом школама на друштевним мрежама појавила се информација да је и у врањској Гимназији стигао мејл о томе да је у овој средњој школи постављена бомба. Ову информацију демантовала је директорка Гимназије.

"Нисмо добили,  собзиром да пратимо мејлове сваког тренутка, управо због овог што се дешава у Врању у основним школама. За основне школе смо обавештени преко наше групе која постоји, али тренутно што се тиче Гимназије је све у реду, још увек нисмо добили тај мејл о дојави. На друштевним мрежама се појавила та информација и вероватно долази до злоупотребе", каже директорка Гимназије Сузана Мишић Станковић.

Нажалост има злоупотреба на друштвеним мрежама и апел је да таква узнемиравања никоме нису потребна.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 15:09

Сродни чланци