Одштампајте ову страницу

Одржан округли сто на тему борбе против насиља у породици

''Конвенција Савета Европе о спречавању и борби против насиља према женама и насиља у породици'' била је тема округлог стола одржаног у Врању. Наша држава је ратификовала конвенцију, а циљ је да је још једна држава ратификује, како би у року од три месеца почела примена.

 

Радили смо сви на томе да джава препозна значај Конвенције, као једног најсвеобухватнијег међународног уговора у овој области, каже Координатор СОС телефона Сузана Антић Ристић. Овога пута повод је Дан жена 8. када подсећамо на то колико је конвенција важна.

У многим стварима када је у питању брига о људима наш град је био међу првима. Формирали смо и Савет за родну равноправност, каже градоначелник Зоран Антић. Учествујемо и у овој причи и помажемо.

Циљ је да ближе упознамо људе са садржајем конвенције и да добијемо један обавезујући документ истакла је Данијела Пешић из Аутономног женског центра.

Стручна јавност је одавно указивала на потребу постојања једног оваквог документа, рекла је Јулија Стошић из Центра за социјални рад. Она је говорила и о потреби превенције и искуствима из праксе.

Усвајањем конвенције борба против насиља била стандард и обавеза сваког појединца, а сам проблем би се решавао брже и боље истакнуто је на округлом столу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 04 март 2014 16:34