Одштампајте ову страницу

Путари прекинули протест – захтеви још нису испуњени

Путарима Нибенс групе нису испуњени захтеви за исплатом новца за зараде и енергенте.

 

Стога су прекинули протест пред зградом Владе Србије, који је почео пре недељу дана. Ипак, наставиће борбу за остварење својих права. Радници Предузећа за путеве Врање, који су учествовали у протесту, траже да им Јавно предузеће Србијапут уплати приходе од 73 милиона динара, остварених на разним пословима. Исплату тог дуга им блокира АИК Банка, кажу у самосталном синдикату овог предузећа.

Та средства била би довољна за исплату две зараде и регреса. То је веома значајно, јер од априла нису добили ни динара, за разлику од путарских предузећа из Ниша и Крагујевца којима су исплаћене и мајске и јунске плате. Врањски путари сада се окрећу оном што долази, а то је 28. октобар дан одлуке о њиховој даљој судбини. Потписујући данас изјаве покушавају да спасу паре, које су зарадили у првих 6 месеци.

За 28.октобар у Привредном суду у Београду заказано је рочиште када ће стечајни судија одлучити о унапред припремљеном плану реорганизације Предузећа за путеве Врање. Да би план прошао потребно је да га подржи више од половине укупног броја поверилаца.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 25 октобар 2011 15:21