Завршене стручне обуке у шест компанија у Врању

У великој сали Скупштине града одржана је свечаност поводом завршетка стручних обука и доделе сертификата полазницама и полазницима обука које су одржане у оквиру пројекта ,,Образовање и запошљавање Рома - пут ка бољој социјалној инклузији".

Пројекат је спровео Ромски културни центар из Врањске Бање и део је подршке и сарадње коју програм ,,Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији'' остварује од 2019. године са градом Врањем у унапређењу социјалне инклузије Рома, Ромкиња и других маргинализованих група.

Стручне обуке на радном месту похађало је 25 Рома и Ромкиња из Врања и Врањске Бање у 6 фирми и то за занимања: техничар светла и тона, електричар, водоинсталатер, инсталер централног грејања, помоћни радник у кухињи, хигијеничар - надзорник чистоће, собарица, шминкер, масер, кројач и шивач.

Стручне обуке спроведене су са циљем да полазници стекну знања и вештине са којима ће се након обуке запослити у складу са потребама локалног тржишта рада и послодаваца, у чему ће им додатну подршку пружитит Ромски културни центар, а први резултати у запошљавању се очекују у наредним данима.

Сертификате је полазницима обука уручила Марина Бабовић, менаџерка пројекта ,,Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији''.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter