Врањска Бања обележава ослобoђeње од Османлијске власти

Врањска Бања је данас била у свечарском расположењу. Обележава 26. јануар, Дан  Градске општине и 144. година ослобођења од Османлијске власти. Осим презентованих резулатата рада, додељена су и Јавна признања 26. јануар, заслужним појединцима.

Након извођења химне гостима и домаћинима обратио се  председник Градске општине, Драган Сентић, и подсетио на значај данашњег дана.

''Овај дан има велики историјски значај за све нас и обележавамо га у част наших предака на које смо данас поносни. Поносни на њихову храброст, одважност и одлучност да слобода нема цену. На путу којим су корачали, а чије је коначно одредиште била слобода, оставили су своје животе. Ми зато данас имамо велику одговорност и обавезу да чувамо сећање на све њих. Захваљујући јуначким жртвама, данас ми живимо безбрижно у слободи. Никада не смемо да заборавимо да је слобода неприкосновена и да само слободан човек има достојанствен живот,'' истакао је председник Сентић у свом обраћању.

Крај јануара је период када у Врању и Врањској Бањи са великим поносом и поштовањем обележавамо важне датуме из наше богате историје, рекао је на свечаности градоначелник Врања Слободан Миленковић и подсетио на важна дешава у бањи прошле године.

''За нама је још једна година оптерећена пандемијом. Када је Врањска Бања у питању година за нама биће упамћена по потписивању уговра о сарадњи компаније Миленијум резорт и америчке хотелске компаније Meriot - internacional о изградњи хотелског комплекса у Врањској Бањи. Ова инвестиција значиће оживљавање југа централне Србије, али и долазак нових инвеститора, посао за грађане, веће плате и бољи животрни стандард. Реч је о највећој инвестицији у српски туризам, вредној 90 милиона евра. Захваљујући овој инвестицији биће отворено 350 радних места и заустављен одлазак младих са својих огњишта,'' рекао је градоначелник Миленковић.

Била је ово прилика да се прикажу резултати рада руководства и да се доделе Јавна признања 26. јануар, заслужним појединцима.

Специјално Јавно признање додељено је Дејану Стајићу, власнику „Газдинства Стајић“ из села Топлац у Врањској Бањи. Јавна признања 26. јануар, додељена су Зорану Ђорђевићу, добровољном даваоцу крви и Луки Стаменковићу, ђаку генерације основне школе „Предраг Девеџић”.

Приказан је и промо филм о ономе што је у бањи урађено током претходне године. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 26 јануар 2022 14:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter