Одштампајте ову страницу

Обележавање 31.јануара Дана града

Маршом до Осатице под називом ,,Стазама ослободилаца Врања из 1878. године", у недељу 23. jануара, почиње обележавања Дана града и 144. годишњице ослобођења Врања од Турака. На спомен обележjе храбрим српским ратницима у Осатици биће положени венци и цвеће, а присутнима ће се обратити председник Скупштине града др Деjан Тричковић.

По традициjи, поводом Дана града, биће организовани броjни спортски сусрети, коjи почињу од уторка, 25. jануара. Наредног дана у Врањскоj Бањи биће одржана свечана седница Скупштине општине.

У петак 28. jануара, поред приjема за припаднике 4. бригаде Копнене воjске, планирано jе отварање изложбе ,,Без прошлости нема будућности" и проглашење наjбољих литерарних радова на тему ,,Врање - Сведочанства прошлости, путокази будућности".

Проглашење наjбољих у врањском спорта биће обављено у суботу 29. jануара. Истог дана, биће приређена и изложба легата Драгана Мининчића Циге и промоциjа каталога. У недељу 30. jануара планирана jе промоциjа двотомног издања књиге ,,Манастир Свети Прохор Пчињски - аналитички инвентар". На Дан ослобођења Врања од Турака, у понедељак 31. jануара, биће положени и венци на Споменик ,,Чика Мити", а на свечаноj академиjи  говориће градоначелник др Слободан Миленковић коjи ће и уручити наjвиша градска признања ,,31. jануар".

Градоначелник Врања са сарадницима организоваће приjем и за делегациjе градова и општина коjе ће присуствовати обележавању 31. jануара.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци