Одштампајте ову страницу

Преминуо др Душан Спасић из Сурдулице

Др Душан Спасић, родом из Сурдулице , који је живео и радио у Београду  преминуо је у својој 64.години живота. Рођен је 28. јануара 1958. године у Сурдулици, где су његови родитељи   радили као лекари. Душаново одрастање често су одређивале потребе службе његових родитеља. Имао је две године кад су се преселили у Београд, где је отац специјализирао интерну медицину, а мајка педијатрију. У Београду полази у први разред основне школе, али са стажом од једног месеца. Већ у октобру враћа  се у Сурдулицу, где завршава  основну школу. Гимназију је завршио у Владичином Хану и прелазио сваког дана 20 км. Медицински факултет уписао је 1976/77 у Београду,започео раду Медицинском  центру у Сурдулици . Завршио је специјализацију хирургије у Београду. Магистрирао и докторирао на Београдском универзитету, завршио супспецијалистичке студије из ургентне медицине. Од 1991.године  радио је  у Београду на Ургентном центру као абдоминални хирург.

Као први хирург  за време бомбардовања  оперисао је највећи број ратника из рата 90-их. 2012 одлази у иностранство ,у Либију, Уганду и Сиера Леоне и по повратку одлази у пензију .

Био је ожењен , имао двоје деце ,ћерку Марију и сина Боривоја који су наставили породичну традицију лекара.

Душан  Спасића биће сахрањен у суботу, 22.јануара у 13 сати на Централном гробљу у Београду. Саучешће породици, пријатељи ће моћи да изјаве од 12 сати, опело је предвиђено за 12 сати и 30 минута.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 18 јануар 2022 14:48

Сродни чланци

1 коментар