Одштампајте ову страницу

Ревитализација пута у Ратају Истакнут

Комунални програм за сеоске месне заједнице за ову годину приводи се крају. Градоначелник Слободан Миленковић данас је обишао радове на ревитализацији путног правца у селу Ратаје.

Ради се на проширењу и ревитализацији пута у селу Ратаје. Радове на овој деоници обишао је градоначелник Миленковић са сарадницима.

''Настављамо комунални програм што се тиче сеоских месних заједница и налазимо се на локацији проширења деонице пута у селу Ратаје. Знамо и сами каква је она била, уска и заиста проблематична што се тиче безбедности. Ширина је била свега 3 метра, сада се ова деоница проширује на 4 метра, а дужина је 970 метара. Вредност инвестиције је 7 милиона и 250 хиљада динара са ПДВ-ом. Прошле недеље смо такође завршили асфалтирање у селу Ћуковац и то је потпуно једна нова деоница. Вредност радова на овој деоници је скоро 6 милиона динара. На овај начин ми полако приводимо крају комунални програм за ову годину за сеоске месне заједнице. За следећу годину планирамо такође уређење путева у сеоским месним заједницама, али пре свега оним где ове године није рађено. Подсетићу да смо ове године урадили чак у 14 села све оне трасе и саобраћајнице које су биле у изузетно лошем стању или су биле потпуно неасфалтиране,'' каже градоначелник Врања, Слободан Миленковић.

Укупна дужина сеоских путева који су уређени у овој години износи 9 километара и 200 метара. То је посебно значајно за оне који ове путне правце користе свакодневно.

''Пут је изузетно значајан из простог разлога што овај путни правац користи неколико села, те није само значајан за месну заједницу Ратаје у коју улазе Ратаје, Александровац и Купининце, већ и за село Црни Луг, Жапско, горње и доње, манастир и тако даље. Захвалио бих се градској управи, пре свега градоначелнику града Врања на подржаној иницијативи да се ревитализују путни правци на територији месне заједнице, надам се да ће и следеће године, што се тиче комуналног програма, да се одвоје нека средства и да се на територији месне заједнице Ратаје побољша путна инфреструктура и остало, сходно потребама.'' истиче Ивица Јањић, председник Савета месне заједнице.

У плану је да се наредне недеље асфалтирају деонице у још три сеоске месне заједнице, и то у Власу, Големом Селу и Ранутовцу, према депонији Метерис, чиме ће овогодишњи комунални програм за сеоске месне заједнице бити завршен.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци