Екстра зона, паркирање не дуже од два сата

Већници града Врања прихватили су предлог да се у центру града уведе екстра зона за паркирање. Тренутно постоје две зоне, а биће уведена и трећа – екстра зона. Цене за паркирање остаће исте, једино ће у екстра зони бити ограничено време паркирања на 120 минута. Циљ ове одлуке је да се растерети главна улица.

Голим оком се може видети колико је ужи центар града, а нарочито главна улица, Краља Стефана Првовенчаног, оптерећена паркираним возилима. Управо због тога већници су прихватили предлог да се уведе екстра зона за паркирање, а то значи да дуже од два сата, односно од 120 минута, возила неће моћи да се задржавају у овој зони.

Екстра зоном биће обухваћене улица Краља Стефана Првовенчаног од раскрснице са улицом Моше Пијаде, до раскрснице са улицом Димитрија Туцовића.

Затим, улица др Димитрија Јовчића од раскрснице са главном до раскрснице са улицом Јована Јанковића Лунге, осим скретања на раскрници ове и Дунавске улице, где је паркиралиште.

У екстра зони је и Београдска, од раскрснице са главном до раскрснице са улицом Хероја са Кошара, некадашњом 29. новембра.

Такође и улица Хероји са Кошара од раскрснице са улицом Иве Лоле Рибара до улаза код библиотеке.

Ово су улице које се уливају у централно градско језгро, где се налази и највећи број републичких и локалних институција. Потреба је већине грађана да у њима завршавају одређене послове, тако да дуже задржавање на местима за паркирање онемогућава људе да сви заврше посао. Ограничавањем времена паркирања, створили би се бољи услови, да сви макар на два сата оставе возила и заврше посао. Ова одлука ће највероватније почети да се примењује од 1. новембра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 22 октобар 2021 15:03

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter