Ускоро измене закона о такозваним јефтиним становима Истакнут

Пројекат изградње такозваних јефтиних станова је од значаја за Републику Србију у сваком смислу те речи, а пре свега безбедоносном и демографском, рекла је гостујући у нашем програму, градски правобранилац Ђурђица Ђорђевић. Станови су првобитно намењени припадницима снага безбедности, а изменама закона биће укључени и запослени у здравству и образовању. У том великом пројекту је Врање, иако најмањи град по броју становника од осталих који су обухваћени, први  у реализацији.

У релативно кратком временском периду, након много година у Врању ниче ново, модерно, инфраструктурно и урбаинистички решено насеље. У првој фази већ су изгарђене три зграде са 190 станова. За прву фазу град је дао земљиште и уредио инфраструктуру, а чак је изграђен и топловод за будућу котларницу на био масу. За прву Б фазу, за изградњу 400 станова, чија је изградња у току,  држава је финансирала експропријацију земљишта, а град је требало да финансира инфраструктуру, каже градски правобранилац.

-Добром политиком градоначелника који је сваке недеље на владиној комисији за овај пројекат, који је добио 25 милиона динара за експропријацију од Министарства финансија,  ми смо то искористили и решили имовину за четири улице унутар блока и изван блока, који се тренутно гради. У питању су улице Октобарске револуције, Родољуба Чолаковића, Радоје Дакића и Солунских ратника. Те улице су непосредно испод пете школе, у близине Франсцуске. Велике су улице, каже Ђурђица Ђорђевић, градски правобранилац.

То насеље дозвољава добра урбанистичка решења, тако да ће тамо бити и тргова и скверова, планиран је и велики маркет, банке, пошта, апотека, амбуланта и бројне услужне делатности. Биће то одличан амбијент за живот људи.

-Морам да обрадујем грађане, да ће закон претпети измене у смислу да се више неће односити само на припаднике снага безбедности, већ постоји интенција државе да се да извесна захвалност здравственим радницима и запосленима у образовању, каже наша саговорница.

Ради се о становима који нису јефтини зато што је лоша градња, већ зато што се пројекат реализује удруженим средствима града и Републике. Добиће Врање мали модеран градић у коме је планиран и објекат Полицијске управе.  

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 21 октобар 2021 18:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter