Реконструкција мреже за грејање у Дому за ученике

Почеле су припреме за нову школску годину и смештај станара Дома ученика средњих школа у Врању. Први уписни рок је завршен. Капацитети су у највећој мери попуњени, остало је још мало места. Други уписни рок је крајем августа. Тренутно се изводе и радови на реконструкцији мреже за грејање и комплетно сређивање Дома.

Запослени су спремни за долазак нових станара. Дом ученика средњих школа у Врању има капацитет за смештај 185 ученика по конкурсу.

Лето се уобичајено користи за радове и поправке. Ове године обезбеђена су средства за решавање проблема са грејањем који се понављао из сезоне у сезону због старих инсталација.

„У питању је реконструкција термотехничких инсталација у павиљону и управи Дома. То су инсталације које су старе 40 година и оне никада нису мењане од када је Дом на овој адреси. У претходним годинама имали смо доста хаварија на инсталацијама и пуцања цеви, што може да утиче на квалитет смештаја наших ученика и студената, поготову ако се то деси када су деца у Дому“, објашњава Маја Ђорђевић директорка Дома.

Радови су били неопходни, а Министарство просвете и Министарство финансија препознали су значај. Директорка каже да не би могли сами да исфинансирају радове. Највећи број Домова у Србији је у добром стању, истиче, јер држава води рачуна о младима и њиховом квалитетном смештају и свим потребним условима за неометано школовање.

„Министарство доста води рачуна о могућности и условима за смештај деце у домовима. Да би комфор био што већи и да би се осећали као код куће“, каже директорка.   

Када је у питању упис ученика и студената, први уписни рок био је у јулу. Тада су уписана 122 ученика, други рок је од 24-27. августа и у Дому претпостављају да ће број бити попуњен. Поједини ученици нису имали све оцене и били су на стручној пракси па нису могли да конкуришу, појашњава директорка. Потребне информације могу да добију у Дому и на сајту и друштвеним мрежама Дома. За студенте је упис у септембру и октобру. Од ресорног министарства очекују, до краја августа, препоруке да ли ће Дом функционисати нормално или радити смањеним капацитетом као што је то био случај прошле године због епидемиолошке ситуације.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 04 август 2021 14:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter