Ватрогасци гасе још два пожара у Пчињском округу

Припадници МУП-а Сектора за ванредне ситуације у Врању протеклих дана имали су пуне руке посла. Гасили су и угасили пожаре у месту Извор код Босилеграда, у Жбевцу и Несалцу у бујановачкој општини, као и у Црновцу код Трговишта.

У округу су активна још два пожара. Према информацијама Сектора, тренутно је на терену ангажовано 12 ватрогасаца-спасилаца са шест возила на гашењу пожара у месту Пуношевце, код Врања и 13 ватрогасаца-спасилацаса 4 возила у Равном Делу, код Босилеграда.

У помоћ су пристигли и хеликоптери. Неке од њих данас су Врањанци имали прилике да виде и чују на небу изнад града. Реч је о припадницима Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације који хеликоптером МУП-а обављају извиђање локација под пожаром у Пчињском округу.

С обзиром на велики број пожара који су протеклих дана буктали Пчињским округом и Врањем, Градски штаб за ванредне ситуациjе поручује да уколико уочите пожар: Одмах позовете ватрогасну jединицу на броj 193 и пружите jасне информациjе о своjоj локациjи, као и о тачноj локациjи пожара, опишите каква вегетациjа jе захваћена пожаром и на крају никако не прекидати везу док надлежнима не дате све потребне информациjе.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter