Одржана седница Градског већа

На 28. седници Градског већа коjом jе председавао градоначелник Врања др Слободан Миленковић, чланови Већа усвоjили су, између осталог, Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о мрежи jавних основних школа на териториjи града Врања, коjом jе предвиђено отварање два нова издвоjена одељења основне школе ,,20. октобар’’ Власе, и то у селима Станце и Градња.

Коначну одлуку донеће ресорно министарство, а о овом предлогу изjасниће се и одборници Скупштине града на наредном заседању.  Чланови Градског већа разматрали су и подржали мишљење градског правобраниоца о захтеву  Удружења грађана  ,,Борино и европско Врање’’ коjи се односи на уређење кошаркашког терена и дечjег  игралишта у Улици ,,Оца Jустина Поповића'', у насељу Чешаљ.

Усвоjен jе и Извештаj Комисиjе о реализациjи проjеката у области културе за 2020. годину, а прихваћен jе и предлог Комисиjе о додели средстава за финансирање и суфинансирање проjеката из области културе за 2021. годину. На данашњоj седници усвоjен jе и Текст jавног позива за учешће на општем конкурсу за суфинансирање проjеката производње медиjских садржаjа из области jавног информисања  на териториjи града Врања у 2021. години, коjи ће бити обjављен  на саjту града Врања и у дневном листу ,,Српски телеграф’’. Такође, на данашњоj седници Већа усвоjен jе и Програм контроле и смањења популациjе напуштених паса и мачака на териториjи града Врања, као и Предлог Решења о образовању Организационог одбора „Златни пуж 2021“, односно 7- ог Светског дечjијег фестивала анимираног филма.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 01 март 2021 12:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter