Појачана контрола у образовним установама

Са директорима свих основних, средњих школа и ПУ ,,Наше дете”,састанак су одржали градоначелник Миленковић и његова заменица Јовић.

Било је речи о тренутној епидемиjској ситуациjи у образовним установама.

Градоначелник Миленковић  истиче да jе веома важно поштовање свих прописаних мера у школама и вртићима, jер jе област образовања велики систем и да се проблеми мораjу решавати на време, како би се ширење вируса ставило под контролу.

,,Мере се мораjу константно спроводити у свим школама и вртићима, у смислу редовне и сталне дезинфекциjе свих просториjа, мерења темепературе свима коjи улазе без изузетка, ношења маски свих запослених и ученика и држања дистанце. Неоходна jе стална сарадња свих образовних институциjа са инспекциjским службама, Градским штабом за ванредне ситуациjе и Заводом за jавно здравље. Локална самоуправа ће пружити подршку свим образовним институциjама за набавку додатног  материjала и опреме, а у циљу што доследниjег поштовања свих прописаних мера”, рекао jе градоначелник.

Заменица градоначелника Зорица Jовић истакла jе да су директори у обавези да свакодневно достављаjу податке о броjу позитивних ученика и запослених. ,,Сви подаци ажурираће се на дневном нивоу и сваки директор као одговорно лице, у обавези jе да прослеђуjе податке инспекциjскоj служби, коjа ће обjедињени извештаj достављати кабинету градоначелника”, додала jе заменица градоначелника.

На састанку jе договорено и формирање више тимова инспекциjских служби коjи ће свакодневно вршити контролу поштовања мера у свим школама и вртићима.

Састанку су присуствовали представници инспекциjских служби и Завода за jавно здравље Врање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 22 фебруар 2021 14:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter