Због снега на коловозу саветује се опрез у вожњи

Из Путева Србије обавештавају да је на појединим деоницама коловоз влажан и да снега има у висини до 5 центиметара, и то на југу земље најоптерећенији путни правци првог приоритета А категорије одржавања су: потез Владичин Хан - Сурдулица - државна граница са Бугарском (гранични прелаз Стрезимировци), петља Бујановац југ - административна линија АП КиМ (Кончуљ), Власинско Језеро - граница СРБ/БУГ (Рибарци), Давидовац - Света Петка и Света Петка - Трговиште, те се препоручује опрезна вожња.

На осталим путним правцима првог, другог и трећег приоритета  на територији Врања коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Што се тиче прилаза граничним прелазима снега до 5 центиметара има на прилазу Владичин Хан - Сурдулица - државна граница са Бугарском (гранични прелаз Стрезимировци), Света Петка - државна граница са Северном Македонијом (гранични прелаз Прохор Пчињски) и Трговиште – Калово.

Путеви Србије саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter