Новогодишњи пакетићи за децу из ромског насеља Горња чаршија

Осмехе на лицима малишана из насеља Горња чаршија, измамио је њихов некадашњи суграђанин Мухамер и његова супруга Ајда, који сада живе у Немачкој.

Они су, без обзира на социјални статус њихових родитеља, свој деци из ромског насеља припремили и платили новогодишње пакетиће.

Како организатори овог догађаја кажу, повод овако лепог чина је да се малишани на тренутак осећају срећно и радосно.

„Идеја је потекла од самог организатора, који је све ово за нашу децу из Врања платио. Он је као дете био јако сиромашан. Присећајући се свог детењства из периода када је ишао у основну школу и радости коју је доживљавао када је једино у школи добијао новогодишње пакетиће, пожелео је да обрадује децу из свог насеља", каже Шаин Шаиновић, организатор. 

Без обзира на финансијски статус родитеља, сва деца из насеља Горња чаршија су била у прилици да добију новогодишњи пакетић.

Организатори кажу да је овај чин изненадио све и да је и више него довољан.

„Ово је хумана акција, гест који до сада нисмо видели. Наш некадашњи суграђанин је желео да обрадује најмлађе припаднике ромске популације. Овом приликом се захваљујем Мухамеру и његовој супрузи Ајди, који су осмислили и платили све поклоне који су данас подељени нашој деци", истиче Дејан Илић такође организатор овог догађаја.

Стотинак девојчица и дечака у друштву својих родитеља дошло је и преузело своје новогодишње поклоне.

Њиховом некадашњем суграђанину који им је приредио ово изненађење, верујемо да је довољно када види радост и осмех на њиховом лицу. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 28 децембар 2020 15:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Велике гужве у ковид амбуланти АТД - Радио Телевизија Врање https://t.co/hNIfjnRllR via @tripplesworld https://t.co/rxvPW54jPL
Promo - Tkanje kroz vekove - Istorija srpske medicine, TV #Vranje, danas u 16.10h https://t.co/iskwNcykpU
Већници определили средства и за заштиту животне средине и за запошљавање - Радио Телевизија Врање… https://t.co/HANqMgd87g
Follow RTV Vranje on Twitter