Наша редакција има поуздану информацију да би веб сајт присмотра.нет требало да буде угашен најкасније до уторка, тачније, за 48 сати.

Ако се узме у обзир колико је Присмотра стала на жуљ многим доказаним непријатељима Србије, ова вест није нимало изненађујућа – већ је, штавише, охрабрујућа.

Наиме, како наши извори говоре, одређене структуре моћи (пре свега невладине организације, али и стране амбасаде) извршиле су страховит утицај на једну државу да објави тачне власнике домена сајта присмотра.нет.

Пошто дотична држава не жели да компромитује наше чланове и објави њихова имена и презимена, одлучила је да угаси наш сајт на неодређено.

Притисци су већ месецима неподношљиви и право је чудо како је сајт присмотра.нет издржао оволико дуго.

Примера ради, Твитер налог суспендован је пре неколико недеља.

С обзиром на то да је Присмотра ударила пре свега на сумњиве невладине организације и њихову повезаност са страним агентурама, није ни чудо да су баш оне нашле за сходно да извше притисак. Међутим, за нас је помало невероватно да су били спремни оволико далеко да оду, јер се никада у историји интернета није десило да се један медиј гаси посредством страних служби.

Иако би се стекао утисак као да је ова вест обесхрабрујућа за нас, те да постоји разлог за забринутост због потискивања истине, чланови Присмотре имају сасвим супротна осећања.

Овакав сплет догађаја доказује пре свега да смо говорили истину у нашим текстовима.

Пошто смо у јавност износили информације које се потискују и маскирају, јасно је да смо изазвали одређену дозу страха код појединих центара моћи.

А тај страх је отишао толико далеко да су били спремни на све, само да онемогуће наш рад.

Важно је напоменути да је Присмотра веома скромна организација у односу на информације које износи.

 

Наш колектив чини веома мали број људи, које не штити и не финансира ниједна амбасада.

Па ипак, слушали смо бројне лекције од „истраживачких“ новинара, лобиста и многих других који смеју да се лицемерно бусају у груди када имају заштиту страног фактора.

Наш портал, са друге стране, је независтан у правом смислу те речи и зато нико не може да нас заштити од овакве врсте напада.

Ипак, гашење Присмотре пробудиће нову ватру. Већ досад је истина дошла до огромног броја људи, захваљујући нашим верним пратиоцима.

Многи нам се јављају у приватним порукама и пружају различите информације, а о гигантској подршци коју добијамо не треба трошити речи.

Зато нас гашење сајта неће зауставити, штавише, мотивисаће нас да још јаче ударимо на невладине организације и стране плаћенике.

Ово можда јесте опроштајни текст на нашем и вашем порталу.

Али, на велику жалост многих, свакако нећемо дозволити да њихова реч буде задња, те да лаж буде јача од истине.

Зато очекујте да ћемо се вратити врло брзо, јачи него икад.

Захвални смо нашим непријатељима, јер су нам улили нову снагу и још нас више мотивисали да наставимо ширење истине.

 Видимо се ускоро.

Ваша Присмотра.

Преузето са сајта Присмотра.нет

https://prismotra.net/2020/12/20/ugasice-nas-za-48h/

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Измењени критеријуми за награђивање ученика и студената - Радио Телевизија Врање https://t.co/aTZFaTh0J7 via… https://t.co/LmFkc1GrT5
Војча преминуо насилно, ударан тупим предметом - Радио Телевизија Врање https://t.co/d9YPAL0N6P via @tripplesworld https://t.co/R73cx1hP2H
Ново жариште коронавируса у округу - Бујановац - Радио Телевизија Врање https://t.co/xT7oUyQeSo via @tripplesworld https://t.co/sHt60F7OJF
Follow RTV Vranje on Twitter