Одштампајте ову страницу

Почео је да ради видео паук

Видео паук је на градским улицама и опрезно са паркирањем. Услуга одношења пауком је веома скупа, па из Паркинг сервиса поручују да строго води рачуна и пазе где паркирамо своје четворочкаше.   

Почео је да ради видео паук, након скоро два месеца припреме. Спроведене су обуке, тестирања и набављена опрема. Цела процедура, од уочавања до уклањања возила, траје неколико минута.

-Данас од 10 сати кренули смо са реализацијом пројекта, видео паук. Људи су на терену. Обратиће се пажња на ужи центар града, посебно на места за инвалиде, онда на обележена такси стајалишта. Такође и на најфрекфентније улице: главну, Београдску, део Косовске. Ако не буде одношења пауком, биће издатих упозорења, каже директор Паркинг сервиса Марјан Станковић.

У почетку ће се више радити превентива, едукација возач, а онда ће бити и одношења возила. Ако се на време плати, одношење кошта 9 хиљада динара, а ако не 11 и по, каже Станковић.

-Још једном молим суграђане, возаче, да обрате пажњу на паркирање. Свесни смо чињенице да нема довољно паркинг места у самом центру града, али ту су алтернативна паркиралишта, Змај Јовина, попречне улице Оца Јустина, Бранислава Нушића, нека мало више пешаче, то је 200 метара даље. Боље паркирати исправно него сутрадан да им возило буде одношено, додаје Станковић.

Цела процедура траје 5 до 6 минута и документована је фотографијама, тако да нема могућности за било какве промене. Видео паук је већ прошао Београдском улицом и ту је сада слика потпуно другачија.

 -Сама та појава паук возила под ротацијом, када се заустави, као малопре у Београдској улици делује. Већ видимо да су такси возила паркирана исправно, две траке су сада слободне. Обратићемо пажњу и на ову раскрсницу са улицом 29. новембра, каже наш саговорник.

 Видео паук радиће 24 часа дневно и биће на улицама у време највећих гужви,  ујутру око 7 сати и око 15 и 30,  када је и највеће загушење у саобраћају. 

 

 

 

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 01 децембар 2020 13:50

Сродни чланци

1 коментар