ИН МЕМОРИАМ: Преминуо познати доктор Радован Костић

У Клиничко - болничком центру “Др Драгиша Мишовић“ у Београду, данас jе у 63. години живота, после кратке и тешке болести, преминуо познати врањски лекар, специjалиста неуропсихиjатриjе, субспециjалиста неурофизиологиjе и епилептологиjе, др Радован Костић.

Пореклом jе из села Радовница краj Трговишта. Основну и средњу школу завршио jе у Врању,  Медицински факултет у Нишу, 1983. године, а специjализациjу из неуропсихиjатриjе девет година касниjе у Београду.

Субспециjализациjу из неурофизиологиjе и епилептологиjе завршио jе, такође, у Београду 2000. године, као и магистарске студиjе из неуропсихологиjе на тему "Утицаj нових антиепилептика на когнитивно функционисање у развоjном добу".

После специjализациjе радио jе на Одељењу психиjатриjе врањске Болнице. Од 1994. радио jе на Одељењу неурологиjе све до 2003. године, када jе и отворио  неуропсихиjатриjску ординациjу “Аура” у Врању.

Обjавио jе више ауторских и коауторских радова у земљи и иностранству, са коjима jе учествовао на регионалним и међународним конгресима. 

Иза себе jе оставио двоjе деце.

Др Радован Костић важио jе за изузетног стручњака, признатог у земљи и иностранству. Врањанци ће га памтити по доброти и племенитошћу, као лекара коjи jе цео своj живот посветио онима коjима jе помоћ била преко потребна.

Оцените овај чланак
(3 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 17 новембар 2020 16:43

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter