Тешкоће у извођењу радова у Пољаничкој-асфалт виси у ваздуху

Радови на изградњи фекалне канализационе мреже у Пољаничкој улици, на крају улице Краља Милана у ромском насељу у Горњој Чаршији, почели су према плану, али на самом почетку јавиле су се не планиране тешкоће. 

Улица се ради у дужини од 190 метара, густо је насељена, куће су грађене углавном без грађевинске дозволе, тротоари су уски, па је сва тешка механизација на коловозу.

"Већ на почетку смо наишли на неочекиване проблеме. Земљиште није онако као што је било предвиђено пројектном документацијом. Појавило се више растреситог материјала, који се често обрушава и додатно отежава и успорава радове. Очекујемо да ћемо то да превазиђемо са посебним мерама безедности на раду, људства које ту ради, а и по питању технологије извођења радова", каже извршни директор Влада Богдановић.

Обрушавају се велике количине земље. Асфалт остаје да виси у ваздуху и поставља се питање како може тешка механизација да се креће овде и да приђе како би могла да копа ров за постављање цеви.

Узроци оваквог стање улице, због чега ће и рок највероватније бити мало пробијен леже у ранијим радовима.

"Када се радила улица није се баш водило рачуна о тампонирању, о збијању, о замени материјала, вероватно је то разлог. Видећемо како ће надаље да се одвија ситуација", објашњава Богдановић.

Извођач врањски Водовод се нада да ће проблем бити само на том делу, а и иначе је цела улица веома неусловна за рад.

Саобраћај је у овом делу града преусмерен и возила се крећу Триглавском и Кајмакчаланском улицом, преко улице Девет  Југовића.

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 23 октобар 2020 14:32

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter