Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић у посети Врању

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић организовао jе приjем за помоћника министра пољопривреде за рурални развоj Александра Богићевића и његове сараднике.

Том приликом било jе речи о проблемима са коjима се суочаваjу пољопривредни произвођачи, као и о мерама коjе се предузимаjу како на локалном тако и на републичком нивоу, како би се поспешио развоj руралних средина. "Велики проблем су несређени атарски путеви.

Трудићемо се да као министарство у програму за идућу годину уведемо правилник да општине аплицираjу за њихово сређивање,'' рекао jе помоћник министра пољопривреде Богићевић.

,,Било би добро да локалне самоуправе финансираjу израду проjектно техничке документациjе и реше имовинско правне односе, како би биле спремне да аплицираjу за средства код министарства. Ми смо као град у последње две године уложили око 70 милиона динара у комуналну инфраструктуру у сеоским срединама'', нагласио jе градоначелник Миленковић.

Он jе такође додао да ће и у буџету за 2021. годину, бити планирана средства за подстицаj пољопривреде и сеоску инфаструктуру. Помоћник министра пољопривреде  за рурални развоj Александар Богићевић и градски већник за пољопривреду Небоjша Стаменковић потом су одржали сатанак са представницима Одељења за привреду, економиjу и грађевинско земљиште-сектор пољопривреда, затим ПССС Врање и регистрованим пољопривредним произвођачима.

На састанку jе било речи о изради, праћењу и спровођењу ИПАРД програма и Националног програма за рурални развоj за 2020.  и 2021.  годину. Циљеви састанка су повећање ефикасности, унапређење ефективности мера руралног развоjа и социоекономских аспеката живота у руралним областима, као и подршка  диверзификациjи руралне економиjе и креирању услова за проширење непољопривредне економиjе у руралним областима.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 22 октобар 2020 16:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter