Почели радови у ромском насељу у Горњој Чаршији. Саобраћај се преусмерава

На више локација у граду ради врањски Водовод, каже директор Горан Ђорђевић.  Временски услови погодују, тако да за запослене сезона траје . У неким улицама врло је тешко регулисати саобраћај, па се у ударним терминима стварају гужве, али радови морају да се изводе, каже Ђорђевић.

Интензивно радимо атмосферску и канализациону мрежу у улици Кнеза Милоша. Остала је деоница до АТД-а, а почели су и радови на најтежој деоници у улици Краља Милана.

-Јуче смо почели  радове у Ромском насељу у Горњој Чаршији. Најтежа је та деоница, јер је веома тешко регулисати саобраћај , нарочито проток аутобуса за Пољаницу и то смо успели захваљујући Полицијској управи и Јединству.

Договорено је са извођачима да радови кроз ромско насеље трају 15 дана, како би могло да се нормално функционише, каже Ђорђевић.

Ти радови су неопходни и на томе ће се интезивно радити. Тек када се то завршимогу да почну и радови у Пржарској улици, објашњава Ђорђевић. Ове радове финансира Република и зато је важно да се сва средства до краја године искористе.

-Нажалост имамо и негативне коментаре о томе колико радови трају,  да грађани имају проблема са коришћењем улица, са блатом, са ископима, али једноставно то је тако. Да би се нешто променило мора да се копа, а то не може за један дан. Постоји технолошко време за све те радове  и то упорно радимо. Радићемо и даље, без обзира на примедбе, јер  и ми и град то морамо да радимо како би осавременили све те мреже, додаје директор Водовода.

Ђорђевић каже да му тешко пада када неко вређа раднике Водовода и других извођача, који раде даноноћно, па и викендом, како би решили дугогодишње проблеме у граду.  Наводи да је само у улици Боре Станковића изграђено осам врста различитих мрежа, дужине 8, 4 километра, и све оне су  морале да се укомпонују, поставе на одређене дубине и да се паралелно раде. То је све урађено у току једне грађевинске сезоне.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 21 октобар 2020 16:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter