Зоран Величковић:Тражили сте, гледајте Истакнут

На још једну тужбалицу Инфо врањских о угроженој безбедности и непримереном опхођењу према, назови новинарима овог „чувеног“ портала, одговорио је Зоран Величковић, директор и власник наше медијске куће. Он у свом одговору каже:

Добро је питање: Има ли закона у овој земљи, или је мрак прекрио баш све? Одговор је, закона има и добри су али ваше корумпиране судије га, нажалост, селективно примењују и по налогу ваших иностраних, заједничких  ментора, пресуђују по двоструким аршинима. РТВ Врање ће у наредном периоду радити врло озбиљно у погледу раскринкавања спреге између политике из претходног периода, правосуђа и појединих медија.Апсолутно подржавам вашу иницијативу да полиција и тужилаштво реагују по службеној дужности али искључиво у складу са законима и принципијелно, а не по двостуким стандардима.

Да вас подсетим, ви сте овакву реторику започели својим писањем, неистинама, говором мржње, а с обзиром да је правосуђе пресудом по мојој тужби пресудило у вашу корист, легализовало је такав начин опхођења, па бисмо волели да видимо, уколико дође до тужбе, каква ће у конкретном случају по истом питању, за исте ствари, бити та пресуда.

 

Кажете да по новинарском Kодексу, медији немају право да преносе увредљиве садржаје, што је овом приликом, поред осталог, прекршено, па ће Савет за штампу имати шта да каже по овом питању.  Наравно, Савет за штампу треба да се огласи и по овом питању али, пре тога треба на основу мониторинга да каже и о вашем писању, и о вашим неистинама, и о вашим кршењима Кодекса, о чему су већ добили исцрпан материјал, само ако желе да раде. Знајући како функционише Савет за штампу, да је састављен од ваших истомишљеника, не верујем у њихове целисходне и исправне одлуке. Све док Савет за штампу доноси одлуке по процедури коју је прописао као саморегулаторно тело, а и надлежност Савета је само за оне који признају његову надлежност, ми надлежност Савета за штампу нећемо признати јер је у функцији фаворизовања медија из те групације попут вас, а на штету медија који покушавају да објективно информишу грађане Србије о свим дешавањима.

Кажете да у тексту Инфо Врањских нема ни једне једине неистине или полуистине, а да је повод за нови напад миноран у односу на оружје које је против нас употребљено. Сама ова реченица је неистина, односно обична лаж, јер у многим вашим текстовима има пуно неистина, полуистина, спиновања и слично, а за почетак да бих вам илустровао, позивам вас да јавно изнесете доказе кад је Зоран Величковић радио у фабрици дечјих креветића у Радовници, с обзиром да тврдите да сам тамо радио у време када је она посрнула. Јавно тврдим да у тој фабрици никада нисам радио нити био на позицији директора фабрике. Када вашу тврдњу и ваљано докажете, а већ сте је објављивали у својим текстовима, онда ћу јавно да вам се извиним и да кажем да не фабрикујете лажи. Што се тиче говора мржње, само се присетите којим сте ме све именима називали! Речи које су употребљене у конкретном СНС саопштењу нису ни приближно примитивне и увредљиве у односу на оне које ви користите.

Помињете реч „борба“ и позивате грађане на борбу, ма шта то значило, па би и око тога тужилаштво и полиција требало да се позабаве. За разлику од вас, ми никад нисмо позивали на борбу, увек смо се само бранили од вас, ваших измишљотина, увреда и уништавања породица честитих грађана наше средине.

Бранићемо се свим средствима и против вас и вама сличних све док се не уразумите и не пређете на поштовање новинарских стандарда, Кодекса, закона о јавном информисању и неких минималних етичких стандарда. Све док се будете овако понашали, ми ћемо наставити да подржавамо вашу реторику и оваквим вашим речником ћемо се бранити од вас, с обзиром да нас правосуђе, тужилаштво, полиција и новинарска удружења нису одбранили и заштитили од вас, као и многе честите грађане.  

Ми једино овако можемо да се бранимо иако свесни значаја лепе народне изреке да ко се са свињама у блату рве не може да остане чист. Прихватамо тај ризик јер нам је то једино остало у одбрани од ваше дрскости и примитивизма. Нажалост, господо извесни, самозвани новинарчићи, силом прилика сте нас, вашим бешчашћем, бахатошћу, примитивним и увредљивим вокабуларом увукли да се у вашем свињцу бранимо од ваших глупости.

На велику жалост грађана Србије и новинарске професије, ваше љиге од судија, својим срамним пресудама да срамније не могу бити, а чиме ће се РТв Врање тек детаљно бавити, ваш начин писања и изношења неистина, полуистина, спиновања коришћењем најпримитивнијег вокабулара, озаконило је и кроз новинарску праксу. Јер оно што није кривично дело кад сте ви у питању, не може бити кривично дело ни кад смо ми у питању. Или се пак, можда ви свесно залажете за двоструке стандарде, уз свесрдну помоћ тих судија? Е, то вам неће проћи. Јавно вам обећавам да је ово тек почетак и да ће РТВ од данас, када сте ви у питању али и ваши поштоваоци, обожаваоци и кукавице које подлежу уцењивачком новинарству, извештавати по истом примитивном, непримереном моделу, па да видимо ко је гледанији и слушанији. Да ли мање вреде виши од 60.000 гледалаца РТВ-а, према званичном истраживању ИПСОС Стратеџик маркетинга или ваши безначајни плаћени прегледи из неког компјутерског софтвера, наручени коментари ваших храбрих неколико ботова са лажних профила. Престаћемо тек кад се дозовете памети, а судећи по досадашњем искуству то ће бити никада, а до тада преостаје вам да плачете јер, признајем, једино то добро радите. 

Ми не позивамо на борбу, ми се само бранимо од вашег силеџијства, неукуса, измишљотина и бахатости. Кажете да Инфо Врањске очекују заштиту и од надлежних органа, што је њихова обавеза, јер се ради о очигледном угрожавању сигурности... РТВ Врање позива органе да  вас заштите уколико вам је сигурност угрожена али и све друге чију сигурност ви угрожавате својим писањем. Проблем је у томе што нико не може да вас заштити од вас самих јер сами себе угрожавате својом бахатошћу и од тога нема ни заштите ни лека.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 15 октобар 2020 18:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Велике гужве у ковид амбуланти АТД - Радио Телевизија Врање https://t.co/hNIfjnRllR via @tripplesworld https://t.co/rxvPW54jPL
Promo - Tkanje kroz vekove - Istorija srpske medicine, TV #Vranje, danas u 16.10h https://t.co/iskwNcykpU
Већници определили средства и за заштиту животне средине и за запошљавање - Радио Телевизија Врање… https://t.co/HANqMgd87g
Follow RTV Vranje on Twitter