Хуманитарна акција "Чути и разумети"

Хуманитарна акција посвећена деци са оштећеним слухом "ЧУТИ И РАЗУМЕТИ" ове године се упркос пандемији организује по девети пут.

Акцију је у септембру 2012. године покренуо Аудиовоx поводом Светске недеље глувих и наглувих особа која се обележава последње недеље септембра.

У претходних 8 година акција је осим у Београду одржана и у Јагодини, Нишу и прошле године у Крагујевцу. Ове године, у складу са епидемиолоском ситуацијом изазваном вирусом ЦОВИД-19,  главни организатор Аудиовоx одлучио је да се манифестација одржи у оквиру школа деце са оштећеним слухом, без традиционалног заједничког излета и окупљања деце на једном месту.

Уместо тога организован је наградни ликовни конкурс за децу на тему “Моји слушни апарати и ја” којим је обележена акција ЧУТИ И РАЗУМЕТИ. Жири у коме су заједно стручњаци из области оштећења слуха код деце и ликовни уметници ће почетком октобра изабрати 3 најбоља дечија рада за које је Аудиовоx обезбедио вредне награде.

Аудиовоx је припремио заједнички видео поздрав за сву децу а поред чланова колектива Аудиовоx њих су желели да поздраве и чланице групе Фрајле и параолимпијски спортиста Растко Јокић.

Жеља Аудиовоx-а је да хуманитарном акцијом "ЧУТИ И РАЗУМЕТИ" деци са оштећеним слухом поклони један леп дан у години и дружење са вршњацима и да јавности на тај начин покажу да су она део нашег друштва и истовремено подсете све нас на њихове жеље и потребе.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Успешне предузетнице: Храбре, одлучне, едуковане жене - Радио Телевизија Врање https://t.co/OauzyJkYY4 via @tripplesworld
Јоаким први пут међу Врањанцима - Радио Телевизија Врање https://t.co/Vw5VB6F3XE via @tripplesworld
Оптерећеност лабораторија, неуморни коронавирус и неверица грађана - Радио Телевизија Врање https://t.co/fIopOxwZzQ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter