Мештани Полома коначно добили канализацију

Становници махале Шаварика у насељу Полом у Владичином Хану годинама имају проблема са канализацијом. Због конфигурације терена веома је тешко било урадити мрежу, па су прибегли јединој опцији, све отпадне воде спровели су у поток који протиче кроз насеље. О екологији или чистом ваздуху више није било речи. Међутим, дошао је крај њиховим проблемима.

Нису веровали да ће добити канализацију чак ни онда када им је то лично обећао председник општине, почетком године. Кажу да је било за неверицу и када су машине стигле. Како је посао одмицао видели су да ће се заиста решити великог проблема. И њиховој срећи није било краја. Свакодневно су уз извођаче, помажу колико могу, на услузи су за све што треба.

Часлав Стошић је искрен: „Нисам веровао, заиста нисам. Сви смо сумњали, и ја сам сумњао у крајњи исход реализације тог пројекта. Овај део села Полома је без канализације дуго. Поток је био колектор заразе јер су све канализације изведене директно ту“.

 „Право да вам кажем, ја нисам веровао да ће да се оствари, зато што је поток веома неприступачан, има доста корења, шибља, камења. Велики део нас није веровао", искрен је Никола Величковић.

Ово је друга фаза радова на канализационој мрежи у насељу Полом, каже Мирољуб Ђокић, члан Општинског већа. Прву фазу, у другом делу насеља, смо завршили почетком године. За овај посао смо се припремали јер је терен лош, али обећали смо становницима и испуњавамо то.

"Извођач је кренуо са радовима пре 20-так дана. Надамо се да ће главни колектор бити завршен у оптималном року. Неки од мештана су се већ и прикључили на мрежу. Сви су срећни и захвални локалној самоуправи", каже Ђокић.

Након завршетка радова на главном колектору предстоји да Водовод уради појединачне прикључке на мрежу. Све би требало да буде рализовано врло брзо и да Поломчани напокон могу да изађу у своја дворишта.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter