Изградња друге фазе Улице Бора Станковић приводи се крају

И друга фаза изградње Улице Бора Станковић приводи се крају. Очекује се постављање тампона и ускоро би требало да следи асфалтирање првим слојем, рекао је гостујући у нашем програму градски већник Славољуб Стојменовић.

Он је потврдио информацију да је Министарство за заштиту животне средине издвојило средства и за озелењавање ове улице.

Циљ руководства града је да се Улица Бора Станковић заврши до краја године, каже већник Стојменовић. Појачана је динамика радова. Најзахтевнији је пројекат, много посла али је прва фаза завршена, а друга се приводи крају.

Ове недеље очекујемо насипање тампон слоја, а то је припремни део за асфалтирање друге деонице. Остаје нам трећа деоница, где се ради убрзаном динамиком. Морали смо да поделимо ту улицу у три фазе, јер је заиста  дошло до саобраћајног загушењa. Надлежне службе су ту, свакодневно се одржавају састанци, мислим да ће до краја године све бити решено и да, коначно та улица заблиста, каже Стојменовић.

Водило се рачуна о свему, па је тако позвано и Министарво заштите животне средине. Из овог министарства су тражили да се припреми пројекат озелењавања те улице, јер је дрворед био напуштен и стар.

Добили смо средства за комплетно озелењавање те улице, са мобилијаром. То је оно што зли језици кажу да нисмо водили рачуна. Водили смо и те како, то је пројекат са дозволом, прихваћен од министарства и финансиран од стране министарства.

Прича о ширини троторара на појединим местима није резултат пројекта, јер је он урађен по Закону о планирању и изградњу, где је за тротоаре предвиђена ширина од два метра, истиче већник. 

То што је у појединим деловима мањи тротоар  од два метра, то је због тога што постоје имовински проблеми код грађана, који су намерно повлачили своје оградне зидове према улици, да би искористили ту ширину. То је деценијски проблем, сада не можемо да рушимо нечије куће и зидове, закључује Стојменовић.

Да би саобраћајница добила употребну дозволу морало је испоштовати све законске одредбе.

Доста проблема је било, али су решавани уз велико ангажовање локалне самоуправе и помоћи Министарства привреде.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 23 септембар 2020 16:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Запис са Интерфер-а: Радио Врање и ове године међу најбољима - Радио Телевизија Врање https://t.co/odrbPqMlAe via @tripplesworld
Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter