Усвојена одлука о завршном буџету града за прошлу годину

Поводом Дана ослобођења Врања у Другом светском рату одржана је свечана седница Скупштине града на којој је говорио председник Скупштине Дејан Тричковић.

У другом, радном делу седнице, разматрано је 29 тачака и одборници су донели низ важних одлука.

Ово је дан који је у Другом светском рату Врањанцима обећао мир и то захваљујући онима који су страдали на пољима смрти у борбама окрутног и немилосрдног рата, онима чије су их породице испратиле али не и дочекале, рекао је на свечаној седници председник Скупштине  Дејан Тричковић и додао:

- Ово је датум који све нас чини поносним али и који нас обавезује на одговорност у поступцима. Ми данас имамо ту част да говоримо о нашим прецима који су  победили идеологију фашизма и геноцидан систем  концентарационих  логора. Страдали су али се нису повиновали искривљеној и сулудој идеји окупатора да се њихов дом отме.

У другом, радном делу седнице Скупштине града одборници су, између осталог, разматрали Предлог Одлуке о престанку, а потом и о потврђивању мандата одборника Скупштине града. Већином гласова донета је одлука о престанку мандата одборника Саше Пешића, дипломираног инжењера технологије и Стефана Филиповића, дипломираног менаџера. Потом је верификациони одбор потврдио мандат новим одборницима Скупштине града са изборне листе ''Александар Вучић -за нашу децу'' Милану Костићу, Далибору Гојковићу, Марку Јовановићу, Звездани Илић, Маријели Поповић. Заклетву је са њима положио и одборник Зоран Антић коме је на конститутивној седници потврђен мандат, а тада није положио заклетву.

Већином гласова донето је решење о именовању чланова сталних радних тела савета и комисија града Врања. На седници је разматран и предлог Одлуке о завршном рачуну буџета града Врања за 2019. годину.

Бојан Костић, већник за финансије рекао је да ''ово руководство треба да буде поносно на 2019. годину јер је остварен рекордан прилив средстава у буџет. Приходовали смо 3 милијарде 71 милион 116 хиљада динара. То је за 7% више него у претходној години. Веома значајна ствар је што код текућих прихода имамо повећање од 500 милиона динара у односу на претходну годину'', рекао је Костић.

Једногласно је усвојен и предлог о промени статута града Врања. То приликом градоначелник Миленковић рекао је да предлаже да се крене у промену статута града Врања. "Скупштина града усвојила је Статут града који је објављен у Службеном гласнику али су након ступања на снагу овог Статута уследиле измене законских прописа и прописа органа града, те се у вези са тим јавила потреба да се измени Статут како би се ускладио са важећом законском регулативом. Промену статута потребно је спровести, пре свега у делу надлежности појединих органа града чиме се остварују услови за несметано функционисање локалне самоуправе, а самим тим се постиже ефикасно и рационално остваривање права и обавеза грађана", додао је градоначелник.

Скупштина је констатовала да је локални омбудсман благовремено поднео извештај о свом раду за 2019.годину. Усвојени су и Извештаји о раду градског правобранилаштва и главног урбанисте за прошлу годину. Одборници су усвојили и више предлога решења о отуђењу уз накнаду у новцу грађевинског земљишта у јавној својини града.

Скупштина је, такође једногласно донела решења о престанку мандата председника и чланова Управног и Надзорног одбора јавних установа и именовала нове.

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 07 септембар 2020 17:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter